Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 24 Januar 2003 - 01:01

    11. februar i Oslo - Fantastisk champagnesmaking med Laurent-Perrier

    Bli med oss på champagnesmaking og gled deg over syv forskjellige cuvéer til en butikkpris på over 3100 kroner . Laurent-Perrier er i dag det fjerde største Champagnehuset og nevnes ofte som et luksusmerke. Gå ikke glipp av årets garantert største champ
    24. januar 2003
  • 23 Januar 2003 - 01:00

    Svinekjøtt med appelsin- og ingefærsaus

    Litt svinekjøtt er kanskje ikke så dumt for kroppen. Magert og lyst kjøtt som passer svært godt til pasta og som gir deg stor frihet og mulighet for kreativitet når det gjelder smaksretningen. Og da kan drikkevalget meget vel ende opp i en rødvin som en h
    23. januar 2003
  • 19 Januar 2003 - 01:00

    Helstekt svinefilet med tropisk saus

    Magert og godt for deg som spiste deg god og mett i jula. Vi snakker om svinekjøttet som på lik linje med kyllingkjøttet gir deg litt mer frihet til å velge det du ønsker som tilbehør. Toro-området i Spania står ikke for sausen men derimot rødvinen som ma
    19. januar 2003
  • 17 Januar 2003 - 11:12

    Ekstra sjel med god samvittighet

    Kjøttpudding høres mye mer hverdagslig og uinspirert ut enn hva den smaker når du spriter den opp med noen gode ingredienser og serverer et glass rødvin til. Slik kan du kose deg midt i uka med den beste samvittighet.
    17. januar 2003
  • 17 Januar 2003 - 01:00

    Tournedos for to

    Hva med en ordentlig og smaksrik biff på fredagskvelden? Denne kan stekes og deles på to, alternativt dobles til fire personer. Dessuten er et par franske godbiter av det røde slaget hva vi anbefaler for dine rødvinsglass.
    17. januar 2003
  • 14 Januar 2003 - 12:06

    10. februar 2003 i Oslo - Smak spennende spanske viner med Julián Chivite

    Spansk vin av høy kvalitet står i fokus når vi nå skal få smake viner fra Navarras desidert eldste vinprodusent. Hele 10 viner , både hvite og røde, serveres deg og du har garantert en minneverdig smaking i vente.
    14. januar 2003
  • 13 Januar 2003 - 09:53

    3. februar 2003 i Oslo - Italiensk smaking med viner fra Casa Girelli

    Casa Girelli er i dag et av Italias største privateide vinhus. Du skal få smake ikke mindre enn ni viner fra denne produsenten som har vinmarker flere steder i Italia. Canaletto, Casa Girelli og Villa Cafaggio er kjente navn for den som liker italiensk
    13. januar 2003
  • 13 Januar 2003 - 08:00

    Vinkelner med seier i blikket

    Robert Lie (21) har ansvaret for en av landets beste vinkjellere på stjernerestauranten Statholdergaarden og har som mål i livet å bli Norges beste vinkelner. Noe han ligger godt an i løypa til å klare.
    13. januar 2003
  • 10 Januar 2003 - 01:01

    Rimelig vinterkos

    Vi lar en klassisk quiche lorraine være tema for årets første helgekos. Et populært menyvalg  enten kosen begrenses til kjernefamilien eller det blir mange til bords. Drikkefølge i alle priskategorier får du også.
    10. januar 2003
  • 09 Januar 2003 - 01:02

    21. januar 2003 - Smak supre viner fra Bordeaux

    Vi gjentar suksessen fra i høst. Vi serverer åtte viner som garantert vil fortelle deg hvorfor Bordeaux i generasjoner har fengslet vinelskere hele verden over. Denne gangen er det et utvalg spennende viner fra produsent og négociant Dourthe Frères som sk
    09. januar 2003
  • 07 Januar 2003 - 01:01

    Øl i mat og ølmat

    Kokebøker med øl som tema er sjelden vare. Her er en omfattende guide for deg som ønsker fordypning i temaet utarbeidet av en av landets fremste øleksperter, Torbjørn Bull-Njaa.
    07. januar 2003
  • 05 Januar 2003 - 01:00

    Lammegryte med hvite bønner og tomat

    Søndagsmiddagen serveres deg av ekteparet Bent og Annette Stiansen som mener at vi har mye godt lam i Norge. Men det har de også i Provence, og deres beste lam kommer fra Sisteron, en by som ligger langt inne i Provence langs napoleonsruten på vei til Gre
    05. januar 2003
  • 01 Januar 2003 - 01:00

    Indisk Kylling Tandoori

    Hvorfor ikke starte det nye året med noe nytt og spennende? Kylling er både magert, saftig, og ikke minst lettlaget. Og i indisk versjon blir det svært uvanlig for oss nordboere. En rødvin fra Veneto i Italia er hva vi forsøker oss på som match til denne
    01. januar 2003
  • 31 Desember 2002 - 01:00

    Nyttårsmeny 2002

    Apéritif foreslår en lettlaget nyttårsmeny med ingredienser som du får tak i så å si overalt. Vinene er hovedsaklig plukket fra polets basisutvalg og bør derfor være lett tilgjengelige. Gode forslag til aperitiff og drikke til klokken tolv den 31. finner
    31. desember 2002
  • 30 Desember 2002 - 12:13

    Nyttårsmenyer i fleng

    Her får du hele tre nyttårsmenyer å velge blant, tester av champagne med og uten årgang, musserende vin for slankere lommebøker og masse stoff om cognac og sigar.
    30. desember 2002
  • 26 Desember 2002 - 01:00

    Skinnstekt uer med mangoravioli

    Vi må selvsagt foreslå litt fisk i jula, og valget i dag faller på uer. En fet fisk som kan serveres på mange forsjellige vis, og som matcher vin godt dersom du gjør kloke valg. Og i dag får du mange gode råd om hva du skal velge til denne fisken.
    26. desember 2002
  • 23 Desember 2002 - 07:50

    Dagens rett for hele juletiden

    Redaksjonen tar en velfortjent juleferie, men vi har selvsagt laget ferdig Dagens rett hver dag frem til 2. januar. Riktig nok ikke som middager som står oppvarmingsklare i kjøleskapet, men like fullt til glede for deg som står fast for ideer til varierte
    23. desember 2002
  • 23 Desember 2002 - 01:01

    En smakfull nyttårsfeiring

    En alternativ nyttårsmeny serveres deg som er ekstra glad i kjøtt, og ikke minst det delikate kalvekjøttet. Vi gir deg her to ulike tre-retters menyer for den forestående nyttårsaften, oppskrifter som garantert vil begeistre smaksløkene til de du er
    23. desember 2002
  • 23 Desember 2002 - 01:00

    Fenalår

    Siste kvelden før jula ringes inn er nok aktiviteten rimelig hektisk rundt om i de mange hjem. Da er det godt å ha litt tradisjonsrik god mat som ikke trenger mye forberedelse, og som kan nytes når det måtte passe best - når du trenger en pause fra pakkin
    23. desember 2002
  • 20 Desember 2002 - 01:01

    Søt avslutning med julesmak

    Desserten er for mange middagens høydepunkt, så også julemiddagen. Men etter å ha satt til livs store mengder julemat, er det kanskje ikke store plassen igjen til den søte avslutning. Her får du et alternativ som ikke fyller mye men som smaker mye av jul.
    20. desember 2002
  • 20 Desember 2002 - 01:00

    Lutefisk Tournedos

    Dersom du ennå ikke har fått satt tenna i et måltid dissende lutefisk er du herved invitert. Charles Tjessem, daglig leder på Gastronomisk Institutt samt leder på kokkelandslaget, gir deg her en komplett oppskrift på lutefisk av klippfisk. Forslag til til
    20. desember 2002
  • 14 Desember 2002 - 01:00

    Kveite og breiflabb

    Vi nærmer oss julaften, der kanskje ribba for de fleste av oss står i fokus. Det er lørdag og vi benytter derfor sjansen til å tilby deg to av havets godbiter; kveite og breiflabb. Forslag til både champagne og hvitt i glasset får du med.
    14. desember 2002
  • 09 Desember 2002 - 01:01

    Kylling er mager førjulsmat

    Juletiden setter som regel spor etter seg, både her og der. Det merker de fleste av oss når vi står på vekta i det nye året. Kylling og kalkun er, i motsetning til tradisjonell julemat, svært magert kjøtt. Kos deg med hvitt kjøtt - og start gjerne allered
    09. desember 2002
  • 08 Desember 2002 - 01:00

    Posjert laks med beurre blanc, lakserogn og grønnsaker

    Vi fortsetter vår hang til fisk på søndager, og denne helgen er det laks som står på menyen. Oppskriften er ganske avansert, men ikke verre enn at de fleste likevel kommer helskinnet gjennom tilberedningen. Stikk innom polet på lørdag og kjøp inn rettens
    08. desember 2002
  • 05 Desember 2002 - 01:00

    Medisterkaker og julepølser

    Hvorfor vente helt til julaften med å nyte all den gode maten? Vi starter like godt opp nå og serverer medisterkaker og julepølser. Juleølet er forlengst kommet, både i butikken og på polet. Imidlertid levner det ingen tvil om at det virkelig gode juleøle
    05. desember 2002