Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 26 November 2002 - 01:00

    Eggebagel

    Nyt de deilige egg så ofte du kan. Egget er som kjent blitt frikjent for kolestrol-problematikken, så du kan trygt spise egg tilberedt i alle varianter uten det minste fnugg av skyldfølelse. Vi matcher de friske urtene med en velpriset chilensk hvitvin i
    26. november 2002
  • 25 November 2002 - 01:01

    Trippel fest for en rull

    Lag lammerullen selv, så er du sikret tredobbel glede. Å sy rullen er veldig hyggelig å gjøre sammen med gode venner og med noe godt å drikke til; det samme når rullen skal kokes. Og til slutt når den ferdige rullen står på julebordet, ja, da kan du i til
    25. november 2002
  • 15 November 2002 - 01:02

    Vinkurs i Oslo 10. desember - Lær å smake vin med Toralf Bølgen

    Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker. Nå aktuell med boken Bølgens vin, en bok som tar for seg det helt grunnleggende innen vin. Denne kvelden lærer han deg og viser deg i praksis
    15. november 2002
  • 30 Oktober 2002 - 01:01

    Suppe i et gresskar

    Enten du feirer halloween eller ei, er gresskarsuppe god og rimelig høstmat. Da har du råd til noe godt i glasset også. Her gir vi deg en rekke forslag passende drikke.
    30. oktober 2002
  • 28 Oktober 2002 - 01:02

    Bli med og smak himmelsk champagne

    Ruinart er verdenskjent for sine karakterrike champagner. Andre produsenter i området misunner naturlig nok Ruinart for deres jordsmonn der druene dyrkes. Makan til viner, fulle av sjø, salt og fossile mineraler finnes knapt. Kun i Chablis kan du finne li
    28. oktober 2002
  • 27 Oktober 2002 - 01:01

    11. november i Oslo - Bli med på unik smaking av supre viner fra Bordeaux

    Vi tør påstå at du sjelden får anledning til å smake så mange flotte viner fra Bordeaux som det du serveres denne kvelden. Dette er viner som garantert vil fortelle deg hvorfor Bordeaux i generasjoner har fengslet vinelskere hele verden over. Gå ikke glip
    27. oktober 2002
  • 25 Oktober 2002 - 01:01

    Ut og skrem

    Den 31. oktober skjer det igjen. Etter en runde i nabolaget utkledt som de uhyrligste vesener, er det deilig å komme inn i varmen til ekte Halloween-mat, nemlig en smaksrik gresskargryte med passende drikke til.
    25. oktober 2002
  • 18 Oktober 2002 - 01:01

    Genial søndagsmiddag

    Denne uken innbyr vi til søndagsmiddag som er genial fordi den ikke tar hele dagen å lage. Den kan nemlig forberedes i god tid. Så får du tid til både en skikkelig søndagstur og til å hygge deg med gjestene. For god mat skal nytes i langdrag.
    18. oktober 2002
  • 15 Oktober 2002 - 01:02

    Vinsmaking 5. november i Oslo - Jadot viser deg Burgund på sitt beste

    Burgund er sammen med Bordeaux nordmenns desidert største favorittområder innen vin. Nå får du en sjelden mulighet til å smake topp viner fra Burgund, og det til en svært rimelig penge. Kost på deg litt godsaker i høstmørket!
    15. oktober 2002
  • 13 Oktober 2002 - 01:00

    Fårikålfest

    Høst er fårikålsesong. Det er også den tiden på året vi ønsker å kose oss inne, gjerne sammen med gode venner. En stor gryte med fårikål gjør underverker i så måte. Vin og fårikål er vanskelig, og selv om en rieslingbasert hvitvin kan fungere, anbefaler v
    13. oktober 2002
  • 12 Oktober 2002 - 01:01

    Mandag 4. november 2002 - Bli med på Apéritifs store akevittsmaking

    Når julebordsesongen setter inn stiger nordmenns interesse for akevitt betraktelig. Smak en rekke norske akevitter sammen med oss og lær hva de passer til. Hør et unikt og svært underholdende foredrag av landets eneste lovlige destillatør; Halvor Heuch fr
    12. oktober 2002
  • 09 Oktober 2002 - 01:02

    23. oktober i Oslo - Portvin og mat i kombinasjon

    Du som er glad i portvin og som savner smakserfaring der portvin blir servert til mat har virkelig noe å glede deg til nå. I slutten av oktober kommer nemlig eksportsjef Luis Carneiro fra portvinshuset Fonseca på besøk. Vi serverer fire-retters meny og fe
    09. oktober 2002
  • 26 September 2002 - 01:02

    Vinsmaking i Oslo 15. oktober - Messias på flaske

    Portugisisk vin er vel bortimot noe av det mest prisgunstige vi som vinkjøpere kan komme over. Velproduserte viner som med sin innsmigrende kraft, sødme og fylde virkelig appellerer til oss nordboere. Nå skal du få oppleve hele 11 viner fra Vinhos Messias
    26. september 2002
  • 25 September 2002 - 01:01

    Småfint og godt

    Svinefilet er rimelig festmat. Godt er det også, særlig når du fyller kjøttet med ost og urter som her. Og ikke behøver du ruinere deg når skal kjøpe vin til.
    25. september 2002
  • 12 September 2002 - 01:01

    Herregårdskomfort

    Kontrasten mellom idylliske Kjølberg Herregård og de industrialiserte kyllingfarmene er enorm. Resultatet for kyllingkvaliteten er slående og oppskriften enkel: Spesialkomponert fôr som sikrer balansert vekst og, for en kylling, herregårdsaktig komfort.
    12. september 2002
  • 06 September 2002 - 01:02

    23. september i Oslo - Lær om sushi, spis sushi og drikk herlig champagne

    Det er på Intermezzo Sushi & Noodles du skal lære kunsten å parere den rene og delikate smaken av hver enkel sushibit med det mest optimale drikkefølge. Kjøkkensjef Benny Li, en av landets beste sushikokker, lager et utvalg sushi mens Ming Tak Sung, inneh
    06. september 2002
  • 28 August 2002 - 01:02

    Norgesmesterskap til Forsvaret

    Mari Jørgensen (33) og Morten Heiaas (39) er blitt norgesmestere i institusjons-kokkfaget. I en uhyre jevn konkurranse var det de to kjøkkensjefene som utgjorde Forsvarets lag som halte i land seieren.
    28. august 2002
  • 26 August 2002 - 16:26

    19. september i Oslo - Blir du med og smaker sherry?

    Når høstkveldene nærmer seg, og behovet for litt sterkere kos melder seg, er det godt å vite at det finnes spennende drikker som egner seg for lommeboka og som i tillegg opplagt er underpriset i forhold til kvaliteten. Sherry er også mye mer enn gamle dam
    26. august 2002
  • 22 August 2002 - 10:01

    2. oktober - Opplev Provence midt i Oslo

    Nå tar Apéritif deg med til Provence i restauranten d'Artagnans selskapslokaler der kjøkkensjef Knut Brottveit og Pål Suarez har komponert en herlig meny som får følge av åtte deilige ting i glasset. En festmiddag der du både lærer om maten og om vinen so
    22. august 2002
  • 21 August 2002 - 01:02

    Leken disippel

    Norgesmester i kokkekunst 2001 og soussjef ved Bølgen & Moi Høvikodden, Ole-Erik Løkken, følger i læremesterens fotspor men har fortsatt et stykke å gå for å ta igjen Trond Mois tredobbelte NM-tittel.
    21. august 2002
  • 16 August 2002 - 12:00

    Vinseminar i Oslo 5. september - Smak mange spennende viner fra Loiredalen

    Hold allerede nå av den 5. september. Da kommer nemlig eksportsjef Laurent Onillon fra Domaine Langlois-Chateau i Loire på besøk til Oslo og Apéritif. Hele åtte viner av både rød, rosa og hvit samt sprudlende karakter er hva du får servert i glassene denn
    16. august 2002
  • 02 August 2002 - 17:00

    Topp viner fra Chablis og Sør-Frankrike 27. august - Høstens første vinsmaking

    En stor vinsmaking der du skal stifte bekjentskap med vinhuset Laroche og ikke mindre enn sjefen selv Michel Laroche. Han vil presentere deg for sine toppviner fra Chablis og sine like gode viner fra Sør-Frankrike. Du skal smake hele 10 viner på Gaml
    02. august 2002
  • 23 Juli 2002 - 08:00

    Grønt er godt for endestasjonen

    Hvis du overhodet har vært i tvil: Grønne grønnsaker er sunt og særlig for endestasjonen for det du putter i deg. I følge en britisk undersøkelse som har pågått over seks år reduseres risikoen for tykktarmkreft, en typisk velstandssykdom, med 46 prosent h
    23. juli 2002
  • 23 Juli 2002 - 01:01

    NM i østersåpning 2002

    FIXME: not implemented embed type for object type : <embed> I år går NM i østersåpning av stabelen den 1. september kl. 15:00 i hagen på Madserud Gård i Oslo. Det er fritt frem å melde seg på for alle kokker med ambisjoner om å reise til VM i Irlan
    23. juli 2002
  • 08 Juli 2002 - 08:00

    Supre salater for sommeren

    Rødt, grønt, gult og hvitt, alle regnbuens farger og du kan ta paletten i bruk på kjøkkenet. Litt rød og gul paprika, noen skiver agurk, en eggeplomme, friséesalat, noen blåskjell. Det er bare opp til deg og noen gode oppskrifter, som du får her, så skape
    08. juli 2002