Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 07 Februar 2003 - 10:28

    Luksus i hverdagen

    Tilsetter du andelever i maten, løfter du retten straks til de store luksuriøse høyder uten at du blir ranet av denne grunn. Legger du på noen ekstra tiere enn hva du vanligvis gjø, på vinen du drikker til, er luksusmåltidet komplett.
    07. februar 2003
  • 30 Januar 2003 - 09:38

    Braastad 11. mars i Oslo - Gedigen smaking av ekte norsk cognac

    Midt i Cognac-områdets Petite Champagne, nærmere bestemt Jarnac, sitter den norske familien Braastad bak spakene i Cognac Tiffon. I Norge har deres cognac vært i salg i over 80 år. Bli med på vårens store cognacsmaking, møt Antoine Braastad, og opple
    30. januar 2003
  • 29 Januar 2003 - 19:59

    Charles Tjessem til topps i kokke-OL

    Charles Tjessem gikk til topps i Bocuse d'Or 2003, OL for kokker, i beinhard konkurranse med resten av verdenseliten. Nok en stor seier for norsk kokkekunst som også tidligere har vist seg å tilhøre det ypperste. Ingen andre land enn Frankrike kan nemlig
    29. januar 2003
  • 29 Januar 2003 - 16:13

    Stor stemning før Norges mann starter

    Stemningen i den mangetallige norske delegasjonen er i ferd med å stige til hysteriske høyder etter hvert som tidspunktet for den norske kandidaten Charles Tjessem sin presentasjon nærmer seg i Bocuse d'Or 2003.
    29. januar 2003
  • 27 Januar 2003 - 09:11

    Vinkurs i Oslo 18. mars 2003 - Lær å smake vin med Toralf Bølgen

    Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker. Svært aktuell med boken Bølgens vin, en bok som tar for seg det helt grunnleggende innen vin. Denne kvelden lærer han deg og viser deg i praks
    27. januar 2003
  • 26 Januar 2003 - 01:00

    Torsk à la noble dame

    Igjen er det fiskemåltid på menyen og denne gang er det en torskeoppskrift du får. Harald Osa serverer en oppskrift fra hans nye kokebok. Både rødt og hvitt passer godt i glasset, noe som egentlig er ganske så uvanlig. Forsøk disse vinene selv og se om du
    26. januar 2003
  • 24 Januar 2003 - 01:01

    11. februar i Oslo - Fantastisk champagnesmaking med Laurent-Perrier

    Bli med oss på champagnesmaking og gled deg over syv forskjellige cuvéer til en butikkpris på over 3100 kroner . Laurent-Perrier er i dag det fjerde største Champagnehuset og nevnes ofte som et luksusmerke. Gå ikke glipp av årets garantert største champ
    24. januar 2003
  • 23 Januar 2003 - 01:00

    Svinekjøtt med appelsin- og ingefærsaus

    Litt svinekjøtt er kanskje ikke så dumt for kroppen. Magert og lyst kjøtt som passer svært godt til pasta og som gir deg stor frihet og mulighet for kreativitet når det gjelder smaksretningen. Og da kan drikkevalget meget vel ende opp i en rødvin som en h
    23. januar 2003
  • 19 Januar 2003 - 01:00

    Helstekt svinefilet med tropisk saus

    Magert og godt for deg som spiste deg god og mett i jula. Vi snakker om svinekjøttet som på lik linje med kyllingkjøttet gir deg litt mer frihet til å velge det du ønsker som tilbehør. Toro-området i Spania står ikke for sausen men derimot rødvinen som ma
    19. januar 2003
  • 17 Januar 2003 - 11:12

    Ekstra sjel med god samvittighet

    Kjøttpudding høres mye mer hverdagslig og uinspirert ut enn hva den smaker når du spriter den opp med noen gode ingredienser og serverer et glass rødvin til. Slik kan du kose deg midt i uka med den beste samvittighet.
    17. januar 2003
  • 17 Januar 2003 - 01:00

    Tournedos for to

    Hva med en ordentlig og smaksrik biff på fredagskvelden? Denne kan stekes og deles på to, alternativt dobles til fire personer. Dessuten er et par franske godbiter av det røde slaget hva vi anbefaler for dine rødvinsglass.
    17. januar 2003
  • 14 Januar 2003 - 12:06

    10. februar 2003 i Oslo - Smak spennende spanske viner med Julián Chivite

    Spansk vin av høy kvalitet står i fokus når vi nå skal få smake viner fra Navarras desidert eldste vinprodusent. Hele 10 viner , både hvite og røde, serveres deg og du har garantert en minneverdig smaking i vente.
    14. januar 2003
  • 13 Januar 2003 - 09:53

    3. februar 2003 i Oslo - Italiensk smaking med viner fra Casa Girelli

    Casa Girelli er i dag et av Italias største privateide vinhus. Du skal få smake ikke mindre enn ni viner fra denne produsenten som har vinmarker flere steder i Italia. Canaletto, Casa Girelli og Villa Cafaggio er kjente navn for den som liker italiensk
    13. januar 2003
  • 13 Januar 2003 - 08:00

    Vinkelner med seier i blikket

    Robert Lie (21) har ansvaret for en av landets beste vinkjellere på stjernerestauranten Statholdergaarden og har som mål i livet å bli Norges beste vinkelner. Noe han ligger godt an i løypa til å klare.
    13. januar 2003
  • 10 Januar 2003 - 01:01

    Rimelig vinterkos

    Vi lar en klassisk quiche lorraine være tema for årets første helgekos. Et populært menyvalg  enten kosen begrenses til kjernefamilien eller det blir mange til bords. Drikkefølge i alle priskategorier får du også.
    10. januar 2003
  • 09 Januar 2003 - 01:02

    21. januar 2003 - Smak supre viner fra Bordeaux

    Vi gjentar suksessen fra i høst. Vi serverer åtte viner som garantert vil fortelle deg hvorfor Bordeaux i generasjoner har fengslet vinelskere hele verden over. Denne gangen er det et utvalg spennende viner fra produsent og négociant Dourthe Frères som sk
    09. januar 2003
  • 07 Januar 2003 - 01:01

    Øl i mat og ølmat

    Kokebøker med øl som tema er sjelden vare. Her er en omfattende guide for deg som ønsker fordypning i temaet utarbeidet av en av landets fremste øleksperter, Torbjørn Bull-Njaa.
    07. januar 2003
  • 05 Januar 2003 - 01:00

    Lammegryte med hvite bønner og tomat

    Søndagsmiddagen serveres deg av ekteparet Bent og Annette Stiansen som mener at vi har mye godt lam i Norge. Men det har de også i Provence, og deres beste lam kommer fra Sisteron, en by som ligger langt inne i Provence langs napoleonsruten på vei til Gre
    05. januar 2003
  • 01 Januar 2003 - 01:00

    Indisk Kylling Tandoori

    Hvorfor ikke starte det nye året med noe nytt og spennende? Kylling er både magert, saftig, og ikke minst lettlaget. Og i indisk versjon blir det svært uvanlig for oss nordboere. En rødvin fra Veneto i Italia er hva vi forsøker oss på som match til denne
    01. januar 2003
  • 31 Desember 2002 - 01:00

    Nyttårsmeny 2002

    Apéritif foreslår en lettlaget nyttårsmeny med ingredienser som du får tak i så å si overalt. Vinene er hovedsaklig plukket fra polets basisutvalg og bør derfor være lett tilgjengelige. Gode forslag til aperitiff og drikke til klokken tolv den 31. finner
    31. desember 2002
  • 30 Desember 2002 - 12:13

    Nyttårsmenyer i fleng

    Her får du hele tre nyttårsmenyer å velge blant, tester av champagne med og uten årgang, musserende vin for slankere lommebøker og masse stoff om cognac og sigar.
    30. desember 2002
  • 26 Desember 2002 - 01:00

    Skinnstekt uer med mangoravioli

    Vi må selvsagt foreslå litt fisk i jula, og valget i dag faller på uer. En fet fisk som kan serveres på mange forsjellige vis, og som matcher vin godt dersom du gjør kloke valg. Og i dag får du mange gode råd om hva du skal velge til denne fisken.
    26. desember 2002
  • 23 Desember 2002 - 07:50

    Dagens rett for hele juletiden

    Redaksjonen tar en velfortjent juleferie, men vi har selvsagt laget ferdig Dagens rett hver dag frem til 2. januar. Riktig nok ikke som middager som står oppvarmingsklare i kjøleskapet, men like fullt til glede for deg som står fast for ideer til varierte
    23. desember 2002
  • 23 Desember 2002 - 01:01

    En smakfull nyttårsfeiring

    En alternativ nyttårsmeny serveres deg som er ekstra glad i kjøtt, og ikke minst det delikate kalvekjøttet. Vi gir deg her to ulike tre-retters menyer for den forestående nyttårsaften, oppskrifter som garantert vil begeistre smaksløkene til de du er
    23. desember 2002
  • 23 Desember 2002 - 01:00

    Fenalår

    Siste kvelden før jula ringes inn er nok aktiviteten rimelig hektisk rundt om i de mange hjem. Da er det godt å ha litt tradisjonsrik god mat som ikke trenger mye forberedelse, og som kan nytes når det måtte passe best - når du trenger en pause fra pakkin
    23. desember 2002