Gunkan Maki er enkelt å lage, og blir enda bedre med krabbe. Oppskriften er hentet fra Frida Ronges bok Nordisk Sushi
Gunkan Maki er enkelt å lage, og blir enda bedre med krabbe. Oppskriften er hentet fra Frida Ronges bok Nordisk Sushi
Nygrillet makrell hører sommeren til, og her er den smaksatt med salt, pepper og sitron. Grillede grønnsaker med rosmarin gir oppskriften et søtt, eksotisk preg.
God sommerrett som kan lages både som forrett og hovedrett
Prøv denne tradisjonelle portugisiske klippfiskretten med knuste poteter og grønnsaker.
Resultatet kan enten bli en forrett eller en lekker mellomrett med noen av Norges fineste smaker.
Denne måten å lage krabbe på er enklere enn du tror, og smaker topp med ristet brød og sriracha-majo.
Her får kveite følge av sesongens friske grønnnsaker til glede for øye og gane.
Den søritalienske chilipølsen nduja setter sitt særpreg på denne torskeretten.
Den indiske risretten biryani lages som regel med kjøtt, men her er det røykt kolje som får æren.
Fiskegrateng blir ekstra festfin med alt du har i og legger oppå denne gratengen.
Reker i tacoen er perfekt sommermat. Og et godt alternativ til rekesmørbrød.
Med krydrete strutsevinger blir denne enkle pastaretten ekstraordinær.
Makrell rett fra grillen er en av våren og sommerens store matopplevelser - som mad fordel kan gjentas mange ganger.
I denne oppskriften får skreien et senvinterlig preg som den kler veldig godt.
Spennende fiskeboller laget av skrei. Frityrstekte blir de litt sprø og veldig gode sammen med chilimajonesen.
Skrei trives veldig godt sammen med intense smaker som i denne oppskriften.
Torsk og skrei i særdeleshet kjennetegnes av sin fasthet og kritthvite kjøtt. En drøm å leke seg med på kjøkkenet og å sette tennene i for alle rundt bordet.
Denne oppskriften kan godt brukes som et vegetarisk alternativ, minus torsken altså, siden den har så stor smaksintensitet og trenger bare litt ris ved siden av for å gi god metthetsfølelse.
Rogn kan brukes til mer enn kaviar - i skreisesongen er rognkaker en gammel tradisjon for Vesterålen og Lofoten.