Kyllingfilet blir til schnitzel når den får en omgang med trehammeren du har i kjøkkenskuffen. Om du ikke har en slik, kan du bruke noe annet som ikke er spisst, for vi vil jo bare gjøre filten tynnere, ikke lage hull i kjøttet.
Dagens rett

Foto: (Natkinzu)
Lag en vårlig vri for kyllingfileten i dag
Kylling som schnitzel med urter og krydder i massevis blir både saftig, smaksrikt og vårlig.
03 April 2025 - 01:00
Urteschnitzel av kylling for to

Fremgangsmåte
- Tørk av kyllingfileten og bank den flatere og jevnere med en trehammer eller kjøttbanker.
- Skjær sitron i skiver.
- Vend kjøttet i krydderblandingen og stek det sammen med hvitløken og sitronskivene på middels sterk varme ca. 2 minutter på hver side.
- Trekk pannen til side og etterstek på svak varme til de er gjennomstekt. Smak til med salt.
- Tilbehør: Skjær gulrøtter på langs med en ostehøvel og del i ca. 1 cm brede strimler. Skjær purren i ringer.
- Kok pastaen og legg i purre og gulrøtter når det er 3-4 minutter igjen av koketiden.
- Sil av vannet, ha pastaen tilbake i kjelen og bland inn fløten mens kjelen står over svak varme.
- Smak til med salt og pepper.
- Serveres med godt brød.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Basisutvalget88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 309.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Basisutvalget87 POENG
Forsiden akkurat nå