Lettgravet ishavsrøye med asparges og Hollandaise

Lettgravet ishavsrøye med asparges og Hollandaise

God sommerrett som kan lages både som forrett og hovedrett

Fremgangsmåte

Lettgravet røye:
Her kan du kjøpe ferdiggravet fisk, men det er også ganske lett å gjøre selv.

Legg godt med dill utover fiskefiletene. Bland sammen salt og sukker og gni det godt inn i filetene, fordel sitronsaften jevnt over og dekk med plastifolie. Sett filetene kaldt i ca 4 timer.

Sett ovnen på 180 grader og stek fisken i ca 10 minutter. Her er det litt smak og behag på hvor godt stekt du ønsker fisken, så følg godt med.

Dampet asparges:
Knekk av den nederste delen av aspargesen, den knekker som oftest der den skal. Kok opp lettsaltet vann, ca 1 ss salt per liter vann. Kok aspargesen i ca to minutter. Har du veldig tykke asparges bør du beregne et par minutter til. Hell av vannet og skyll aspargesen raskt i kaldt vann.

Hollandaise
Her finner du oppskrift på klassisk Hollandaise

Tips:
Server med kokte eller ovnsbakte poteter for en mektigere middag

Hvis du ikke får tak i røye, vil ørret eller laks gjør samme nytten.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her