- Vann ut klippfisken i 1-2 døgn.
- Bytt vann underveis.
- Legg klippfisken på et brett, hell over halvparten av olivenoljen og toppe bitene med hvitløksfedd og laurbærblad.
- Sett brettet i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter.
- Øs over litt olivenolje underveis så den holder seg saftig og får en fin farge.
- Knuste poteter: Koke småpoteter med skall i 10 minutter.
- Hell av vannet og bak dem ferdig i ovn eller på grillen.
- Varm olje i en panne og stek sjalottløken myk, vend inn potetene og noen av de bakte hvitløksfeddene.
- Klem potetene med stekespaden slik at de knuses og tar opp den gode smaken. Smak til med salt og pepper.
- Frest spinat: Skjær sjalottløk og chili i strimler. Fres dem i olivenolje en panne.
- Tilsett spinat og salt og fres i 40 sekunder.
- Dryss over litt sitron, revet ingefær og litt hakket koriander.
Se alt det andre du kan lage av klippfisk
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig