Biryani med røykt kolje og spinat, raita med koriander og dill
Godfisk.no

Biryani med røykt kolje og spinat, raita med koriander og dill

Den indiske risretten biryani lages som regel med kjøtt, men her er det røykt kolje som får æren.

Fremgangsmåte

Biryani:

Skyll basmatirisen i kaldt vann flere ganger. La svelle i 15 minutter før vannet får dryppe av.

Skjør rødløk i tykke skiver. Riv hvitløk og ingefær fint. Ren og finhakk grønn chili.

Kok eggene til smilende og del dem i to.

Varm olje i en panne over middels varme, tilsett løk og hel kummin og rist i 3 minutter under jevn omrøring. Tilsett koriander, gurkemeie og garam masala og stek videre i 2 minutter. Rør inn hvitløk, ingefær og chilien og til slutt basmatirisen.

Rør rundt slik at risen er dekket og tilsettt kraften. Smak til med salt og pepper og ha i 1 dl kokosmelk (valgfritt). Rør godt og la småkoke i 10 minutter, tilsett evt mer kraft om nødvendig. Rør inn hakket koriander.

Kolje:
Rens fisken og del den opp i munnfuller.

Tilsett fiskebitene i risen sammen med spinaten og la småkoke i 3-4 minutter til gjennomkokt.

Raita:
Hakk dill og koriander. Bland med de andre ingrediensene og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Servering:
Topp biryanien med eggene og rød chili i skiver. Server med raita.

Se våre andre oppskrifter på biryani

Her finner du flere oppskrifter på røkt kolje

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her