Biryani:
Skyll basmatirisen i kaldt vann flere ganger. La svelle i 15 minutter før vannet får dryppe av.
Skjør rødløk i tykke skiver. Riv hvitløk og ingefær fint. Ren og finhakk grønn chili.
Kok eggene til smilende og del dem i to.
Varm olje i en panne over middels varme, tilsett løk og hel kummin og rist i 3 minutter under jevn omrøring. Tilsett koriander, gurkemeie og garam masala og stek videre i 2 minutter. Rør inn hvitløk, ingefær og chilien og til slutt basmatirisen.
Rør rundt slik at risen er dekket og tilsettt kraften. Smak til med salt og pepper og ha i 1 dl kokosmelk (valgfritt). Rør godt og la småkoke i 10 minutter, tilsett evt mer kraft om nødvendig. Rør inn hakket koriander.
Kolje:
Rens fisken og del den opp i munnfuller.
Tilsett fiskebitene i risen sammen med spinaten og la småkoke i 3-4 minutter til gjennomkokt.
Raita:
Hakk dill og koriander. Bland med de andre ingrediensene og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Servering:
Topp biryanien med eggene og rød chili i skiver. Server med raita.
Se våre andre oppskrifter på biryani
Her finner du flere oppskrifter på røkt kolje
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig