- Start med potetmosen:
Skrell potetene og skjær dem i skiver. Kok dem i vann til myke. - Hell av vannet men ta vare på det. Rør inn melk og smør og mos potetene. Spe evt med kokevann til luftig konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Torsken:
Tørk av fisken og del den opp i porsjonsbiter. Behold skinnet på. - Ha salt i vannet, rør slik at det oppløses og legg fisken oppi. La den ligge i 15 minutter. Ta den deretter ut og tørk den med kjøkkenpapir.
- Varm olje i en panne og stek fiskebitene med skinnsiden ned, til det er pent brunt, det tar ca 3 minutter.
- Legg fiskebitene i en smurt ildfast panne med skinnsiden opp. Stek ved 200 grader i 3 minutter.
- Skjær chorizo i skiver og sprøstek dem i samme panne som fisken.
- Kutt persille, rens granateplet og riv sitronen. Bland dette med chorizoen.
Server torsken med chorizoblandingen og potetmosen.
Se våre andre oppskrifter med delikatessen torsk
Se våre andre oppskrifter med skrei