- Skjær torsken i porsjonsbiter. Legg i en ildfast form og dypp over litt olje, salt og pepper.
- Bak i ovnen ved 150 grader i 8-10 minutter. Sjekk om den flaker seg ved å trykke lett med fingeren.
- Eplekuler: Bruk et kulejern og grav ut kuler - 4 til hver porsjon. Surr dem raskt i litt smør i en kjele. Drypp over sitronsaft.
- Finhakk restene av eplekjøttet til sausen.
- Beurre blanc: Ha hvitvin, eple og løk i en kjele og kok til 2/3 av væsken gjenstår.
- Pisk inn smøret en spiseskje av gangen.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Hold varm, men sausen må ikke koke.
- Servering: Hell saus på hver tallerken, legg fisken oppi og arranger eplekulene rundt.
- Pynt med feltsalat og eplechips.
Velig mange deilige retter med torsk finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig