- Sett stekeovnen på 230 °C.
- Skrap skreiskinnet godt, dryss salt over fisken og la den ligge i 10 minutter.
- Skyll av saltet og tørk godt med tørkepapir, og skjær fileten i porsjonsstykker.
- Knus hvitløksfedd lett med flatsiden av en kjøkkenkniv.
- Varm olivenolje i en stekepanne, ha i hvitløk og timian, og stek skreien med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca. 4 minutter.
- Snu skreien, tilsett smør og trekk stekepannen av varmen.
- La skreien trekke til den akkurat er gjennomstekt, ca. 4 minutter.
- Legg parmaskinke på et stekebrett med bakepapir, og stek sprø i stekeovnen, ca. 5 minutter.
- Potetmos:
Skrell potet, skjær i biter og kok møre i usaltet vann, ca. 15 minutter. - Hell av kokevannet og mos potetene med en potetmoser eller en gaffel.
- Tilsett smør og helmelk, og mos til ønsket konsistens.
- Smak til med salt og pepper.
- Appelsinsaus:
Press saften av appelsin og sil over i en kasserolle. - Finhakk chili og ha i kasserollen.
- Kok opp og la det småkoke til mengden er halvert.
- Pisk inn crème fraîche og la sausen småkoke i ca. 4 minutter.
- Ta kasserollen av varmen og rør inn kaldt smør i terninger rett før servering.
- Tilbehør:
Stek spinat i smør til det faller lett sammen, og smak til med salt og pepper. - Server skreien med parmaskinke, potetmos, appelsinsaus og spinat.
Se våre andre oppskrifter med skre