Sett stekeovnen på 230 °C.
Skrap skreiskinnet godt, dryss salt over fisken og la den ligge i 10 minutter. Skyll av saltet og tørk godt med tørkepapir, og skjær fileten i porsjonsstykker.
Knus hvitløksfedd lett med flatsiden av en kjøkkenkniv.
Varm olivenolje i en stekepanne, ha i hvitløk og timian, og stek skreien med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca. 4 minutter.
Snu skreien, tilsett smør og trekk stekepannen av varmen. La skreien trekke til den akkurat er gjennomstekt, ca. 4 minutter.
Legg parmaskinke på et stekebrett med bakepapir, og stek sprø i stekeovnen, ca. 5 minutter.
Potetmos:
Skrell potet, skjær i biter og kok møre i usaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av kokevannet og mos potetene med en potetmoser eller en gaffel.
Tilsett smør og helmelk, og mos til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Appelsinsaus:
Press saften av appelsin og sil over i en kasserolle. Finhakk chili og ha i kasserollen.
Kok opp og la det småkoke til mengden er halvert. Pisk inn crème fraîche og la sausen småkoke i ca. 4 minutter.
Ta kasserollen av varmen og rør inn kaldt smør i terninger rett før servering.
Tilbehør:
Stek spinat i smør til det faller lett sammen, og smak til med salt og pepper.
Server skreien med parmaskinke, potetmos, appelsinsaus og spinat.
Se våre andre oppskrifter med skrei
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig