Nduja-bakt torsk:
Sett ovnen på 190 grader/170 ved varmluft. Del torsken i 130 grams biter.
Legg dem på et smurt bakepapir. Smør nduja på toppen av hver bit.
Bak i 12-15 minutter til torsken er gjennomstekt og ndujaen har tatt farge. Hold varm.
Hvit bønne-stuing:
Finhakk hvitløken og sjalottløken. Skjær selleri i tynne skiver.
Varm olivenoljen I en stor stekepanne og stek løk, hvilløk, selleri og timian i 3-4 minutter uten at noe tar farge.
Tilsett vermuten og skru opp varmen slik at væsken fordamper. Reduser til halvparten gjenstår.
Hell bønnene i et dørslag og skyll godt. La dryppe av.
Rør bønnene inn i blandingen sammen med laurbærblad og kraft. Skru ned varmen og la det hele godgjøre seg i 15-20 minutter.
Gremolata:
Finhakk bladpersille og riv hvitløken. Press sitronen og bland alt i en bolle som settes til side.
Rør inn spinaten i stuingen, smak til med salt og pepper og fjern fra varmen.
Servering:
Server torsken oppå bønnestuingen og hell gremolata over.
Har du Lyst på en annen rett med torsk finner du veldig mange her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig