Kok potetene 7 minutter i saltet vann. Hell av vannet og del potetene i to på langs. Stek dem gylne i litt olivenolje . Dryss over salt og sett til siden.
Kutt løk og paprika. Skjær hvitløk i skiver og finhakk rosmarin. Stek dette mykt i olje i en høy panne i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett røykt paprika, cayenn og litt av den hakkede persillen. Stek videre ett minutt.
Tilsett passata, sitronsaft og sitronskall samt kraft og la småkoke i 10 minutter til den begynner å tykne.
Skjær torsken i porsjonsbiter.
Tilsett torskebitene og potetene i pannen og stek videre i 5-7 minutter mens du løfter litt av sausen over torsken. Sjekk at fisken flaker seg når du trykker på den, da er den gjennomstekt.
Dryss over rasten av persillen og server.
Tips: Passata kan du lage ved å kjøre hermetiske tomater i en blender.
Tips: Denne retten er veldig god sammen med aioli.
Se våre andre oppskrifter på bakt torsk
Oppskriften er inspirert av tapasklassikeren patatas bravas.
Her finner du en annen oppskrift på slike poteter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig