- Makrell:
Rens fisken og skjær 3-4 skråsnitt over ryggen. - Bland salt, spisskummen og revet appelsinskall, dryss halvparten i snittene i ryggen på fiskene, resten i buken.
- Legg en stilk mynte i buken på hver fisk. Pensle dem rikelig med olje og stek dem 4—5 minutter på hver side, til du ser at ryggbenet begynner å løsne.
- Tips:
Makrell har fast fiskekjøtt og passer derfor godt til grilling. Enklest er det å legge fisken i en dobbelrist, da er det lett å snu den. - Poteter i folie:
Skrubb potetene godt, men behold skallet på. Skjær dem i skiver og legg dem på et stort flak aluminiumsfolie med smør i bunnen. - Legg på de øvrige ingrediensene og hell i eplejuice.
- Brett folien tett sammen rundt potetene og legg pakken på grillen med skjøten opp.
- Stek potetene i ca. 20 minutter, til de er møre.
- Server dem i foliepakken eller hell dem over i en dyp skål. De skal serveres med laken.
- Appelsinsalat:
Bruk den appelsinen skallet er revet av. Skjær bort den hvite hinnen og skjær appelsinbåtene ut mellom hinnene, del dem i to. - Rens og skjær vannmelon i små terninger. Strimle hjertesalaten.
- Press limen og riv skallet. Rør kesam sammen med limesaft og -skall og bland alle ingrediensene.
- Server fisken med appelsinsalat og poteter bakt i folie på grillen.
Tips:
Du kan fint bruke annen type mindre fisk som røye i denne oppskriften.
Se våre andre oppskrifter med makrell
Se våre andre forslag til grillmat