- Sett ovnen på 170 grader varmluft.
- Rens fenniklene og del dem i fire båter.
- Kok opp lettsaltet vann, ha i fennkel og kok til mør, men fortsatt med tyggemotstand, 4-5 minutter. Hell i et dørsalg av la dryppe godt av. Tørk med kjøkkenpapir.
- Skrell og finkutt sjalottløk. Smelt smøret i en panne og sauter sjalottløken til den er myk. Tilsett melet og rør godt til du har en roux – meljevning.
- Ta av planen og tilsett forsiktig vermuten, litt av gangen, mens du rører kraftig slik at sausen tykner. La alkoholen få fordampe før du tilsetter melken og litt salt og pepper. La sausen småkoke i minst 3 minutter.
- Tilsett finhakket dill, persille og sylteagurk. Rør inn pepperoten til en jevn saus.
- Legg fennikelen på bunnen av en ildfast form. Del hysefiletene i biter og fordel over. Hell sausen over fisken.
- Pensle filodeigflakene med smeltet smør og del dem i to. Krøll dem sammen og legg på toppen av formen til alt er dekket.
- Sett formen i ovnen og stek i 30-35 minutter til filoflakene er sprø og pent brune.
- Server med kokt ris, kokte nypoteter eller en salat.
Se våre andre oppskrifter med fiskegrateng
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig