Pannestekt kveite med braisert fennikel, grønne bønner- og erte-sauté, chimichurri
Godfisk.no

Pannestekt kveite med braisert fennikel, grønne bønner- og erte-sauté, chimichurri

Her får kveite følge av sesongens friske grønnnsaker til glede for øye og gane.

Fremgangsmåte

Pannestekt kveite:
Drypp litt salt over kveitefileten 10 minutter før steking.

Varm en panne til middels sterk varme, ha i olje og stek fisken gyllen på en side først.

Tilsett hvitløksfedd, sitronsskive, timiankvist og smør og stek videre i 1 minutt. Snu så fileten. La fisken hvile i pannen til en kjernetemperatur på 45 grader.

Tips:
Om du ikke har temperaturmåler: Et lett dytt med fingeren gir litt motstand, da er den perfekt stekt.

Braisert fennikel:
Kutt fennikelen i to, ha i en vakuumpose sammen med olivenolje, hvitvinseddik, sitronsaft, salt og vann. Vakuumer og damp sous-vide ved 85 grader i 15 minutter. Legg posen i isvann.

Tips:
Hvis du ikke har slikt utstyr, kan du koke fennikel delt i strimler al dente sammen med ingrediensene i en kjele.

Rett før servering stekes fennikelen gyllen i smør, smak til med salt.

Chimichurri:
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til jevn masse.

Grønne bønner og erte-sauté:
Skyll bønnene og del i 3 cm strimler. Varm olje i en panne og tilsett bønner og erter. Sauter ved middels varme, men pass på at de ikke tar farge.

Tilsett vann og smør og rør til smøret har emulgert. Smak til med salt.

Se alt det andre du kan lage med kveite. 

Men har du ikke kveitefilet for hånden, velg gjerne annen hvit fisk som torsk, lysing eller kolje/hyse. 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skinkegrateng til middag kan alle lage
Dagens rett

Skinkegrateng til middag kan alle lage

En grateng rett fra ovnen er manges favoritt. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her