Bakt jordskokk med reker og smørsaus
Apéritif

Bakt jordskokk med reker og smørsaus

Resultatet kan enten bli en forrett eller en lekker mellomrett med noen av Norges fineste smaker.

Fremgangsmåte

Rekene skrelles og settes i kjøleskapet til du skal anrette tallerkenen.

Ovnen skrus på 180 grader.

Jordskokken:
Skjær jordskokken i tykke skiver (mer enn 0.5 cm) Hvis de er for tynne, vil de bli sprø og det ønsker vi ikke. Legg dem så i en ildfast form, ha nøytral olje og en klype salt over dem før du setter formen i ovnen. Her skal de være i ca 40 minutter.

Tips:
Jordskokk kan erstattes med pastinakk eller selleri hvis ønsket)

Smørsaus:
Kutt smøret i små terninger og setter det i kjøleskapet igjen. Kok ned hvitvinen til halvparten av væsken har fordampet. Deretter skrur du ned varmen slik at vinen ikke er kald, men ikke kokvarm heller.

Ta smøret ut av kjøleskapet når vinen er halvveis kokt inn, og tilsett smørklumpene i kjelen en etter en mens du pisker jevnt mellom hver runde. Smøret skal emulgere med vinen. Smak til med salt og pepper, sitron eller eddik etter eget ønske.

Dander jordskokken utover tallerkenen, legg reker oppå skivene og smørsaus i bunn.

NB! Husk at du ikke må kaste rekeskallene. De kan fryses ned for å bli kraft senere eller du kan fritere hodene som en sprø snacks.

Her er flere skalldyrsbaserte retter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 toppviner fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 21. januar

7 toppviner fra Toscana

Den 21. januar har du en gyllen mulighet til å lære mer om en anerkjent vinprodusent fra Montalcino og nyte 7 deilige viner. Sjekk ut vinene som serveres og meld deg på fort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her