Rekene skrelles og settes i kjøleskapet til du skal anrette tallerkenen.
Ovnen skrus på 180 grader.
Jordskokken:
Skjær jordskokken i tykke skiver (mer enn 0.5 cm) Hvis de er for tynne, vil de bli sprø og det ønsker vi ikke. Legg dem så i en ildfast form, ha nøytral olje og en klype salt over dem før du setter formen i ovnen. Her skal de være i ca 40 minutter.
Tips:
Jordskokk kan erstattes med pastinakk eller selleri hvis ønsket)
Smørsaus:
Kutt smøret i små terninger og setter det i kjøleskapet igjen. Kok ned hvitvinen til halvparten av væsken har fordampet. Deretter skrur du ned varmen slik at vinen ikke er kald, men ikke kokvarm heller.
Ta smøret ut av kjøleskapet når vinen er halvveis kokt inn, og tilsett smørklumpene i kjelen en etter en mens du pisker jevnt mellom hver runde. Smøret skal emulgere med vinen. Smak til med salt og pepper, sitron eller eddik etter eget ønske.
Dander jordskokken utover tallerkenen, legg reker oppå skivene og smørsaus i bunn.
NB! Husk at du ikke må kaste rekeskallene. De kan fryses ned for å bli kraft senere eller du kan fritere hodene som en sprø snacks.
Her er flere skalldyrsbaserte retter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig