Å lage mat over åpen ild skaper helt nye smaksopplevelser, og forandrer seg etter om det er snakk om ved av bjørk, bøk eller eik. Det ga Eva og Nicolai Tram en Michelin-stjerne.
Menyen får gjesten først se etter middagen. Ingen forventninger skal stå i veien når de 17 rettene serveres. Dette er en av flere kvaliteter som har gitt Äng sin første Michelin-stjerne - og en grønn stjerne for bærekraft.
Hodekål er supersunt og nesten gratis, men den trenger hjelp av krydder for å løfte seg ut av sitt litt traurige rykte. Det gjør denne oppskriften til gangs.
Burger er alltid populært, men den må ikke serveres med burgerbrød. Her får du flere alternativer til velsmakende matbit som du raskt setter i sammen når du kommer hjem etter arbeidsdagens slutt.
Hvorfor er innmaten mer eller mindre helt forsvunnet fra nordiske matbord? Er det noe håp om at den er på vei tilbake? Hva må i så fall til? Apéritif prøver å finne svar på dette.
Dessverre er det en del av laksen som ofte havner i søpla eller i beste fall i kraftkjelen. Med denne oppskriften får du en ny opplevelse av hva selv avskjær kan bli til.
Det er januar og mange kjenner et behov for lettere mat, også i helgene. Denne deilige og smakfulle retten av selvgravet laks eller ørret gjør akkurat den nytten.