Ukens drink

Skagerrak Tea-punch

Med denne bollen på bordet, øker feststemningen raskt
Foto: (Pjolter & Punsj)

Med denne bollen på bordet, øker feststemningen raskt

Det er helg, det er morsdag og snart Valentine. Har du ingrediensene til denne bowlen klare, er du rustet til feiring på kort tid.
10 Februar 2023 - 12:00

Det tar riktignok noen timer før den hjemmelagde grapefrukt-sherbet-en er klar. Har du ikke tid å vente, kan du bruke god grapefruktjuice. Men sherbet slik den er laget her, bidrar med ekstra bitterhet og sødme fra skallene og sukker. 

Sherbet er et veldig tøyelig begrep som brukes om alt fra bruspulver til sorbet med melk. I drinksammenheng brukes begrepet mer i betydningen syrlig og søt ofte sitrusfruktbasert ingrediens, men også som betegnelse for en bowle. 

Ukens oppskrift er signert en av landets mest premierte bartendere, Truls Thomsen som i dag driver baren Pjolter & Punsj i Stavanger. Bowle eller punsj er altså noe han virkelig kan. I denne bowlen har han brukt en gin, Skagerrak Nordic Dry Gin, som han sammen med mange andre bartendere har vært med på å utvikle. 

Skagerrak Tea-punch drinkoppskrift

Skagerrak Tea-punch drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene i en stor bolle med masse isbiter.
  2. Pynt med diverse sitrusskiver. 
  3. Slik lager du grapefrukt sherbet: Skrell grapefrukt med en grønnsaksskreller eller en tynt skivet ostehøvel og bland sammen med sukker og salt i en bolle eller et syltetøyglass. La det stå å trekke i to timer. Tilsett juicen fra grapefrukt og rør godt til alt sukkeret har løst seg opp. Sil av skallene. 
  4. Slik lager du kamillete: Bruk 10 gram kamille pr liter kokende vann. La stå i seks minutter før du siler den.

Har du lyst på en annen punch så se her

Her er våre andre oppskrifter på bowle

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Truls Thomsen, Pjolter & Punsj

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her