Havabbor er en delikat halvfet fiskesort som smaker veldig godt helstekt eller sprøstekt med skinnet som i denne oppskriften. Om filetering ikke er din greie, spør i fiskedisken, eller velg en annen fiskesort, med eller uten skinn.
Dagens rett
Stekt havabbor på bulgursalat
Foto: (izikMd)
På kvinnedagen skal middagen både være lettlaget og fristende
Om du ikke får tak i havabbor, kan de fleste andre fisketyper brukes i denne enkle, men velsmakende og fargerike retten.
08 Mars 2023 - 00:00
Stekt havabbor på bulgursalat
Fremgangsmåte
- Bulgursalat: Kok opp vann med litt salt, ha i bulguren og la trekke under lokk i 15 minutter. Rør av og til. Avkjøl.
- Bland alle ingrediensene til salaten, men ikke salatbladene. La stå og trekke litt mens du steker fisken.
- Havabbor: Sprøstek havabborfiletene i varm panne på skinnsiden i 2-3 minutter. Vend og stek i 30 sekunder på kjøttsiden.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg fisken over bulgursalaten med salatbladene i bunnen og server med limebåter.
Tips: For ekstra mettende rett, kan du tilsette kokte kikerter til salaten. Da kan den også brukes som et vegetarisk alternativ.
Se våre andre deilige retter med Havabbor
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå