Dagens rett

Cowboy Butter Dipping Sauce - verdens beste biffsaus

Slik setter du ekstra god smak på biffen

Slik setter du ekstra god smak på biffen

Franske kokker vender seg sikkert i avsky for mangelen på raffinement, men denne superenkle smørsausen appellerer til våre innerste lengsler etter det som er fett, syrlig og krydret.
10 Februar 2023 - 01:04

Denne sausen stammer (selvsagt) fra USA, men ingen har gjort krav på opprinnelsen så langt. Mr Donahues - en nå nedlagt restaurant på nedre Manhattan bidro til å gjøre den kjent. Godt hjulpet av viral spredning gjennom nettsider og nå nylig TikTok.

Men selve navnet er det vanskelig å finne en forklaring på. Selv kaller jeg dagen-derpå-mat for cowboymat, mat som er proppet med fett, proteiner og karbohydrater. Den lever i hvert fall opp til den forventingen. 

Den er uansett inspirert av urtesmør også kalt hvitløkssmør, det klassiske følget til biff, avkjølt og skåret  i skiver før det legges oppå biffen som kommer rett fra stekepannen. Selv om slikt smør nå finnes ferdig i butikkhyllene og med alle mulige smakstilsetninger, er opprinnelsen den franske klassikeren Beurre Maître d’Hôtel - hovmestersmør. 

Cowboy-sausen derimot er i form av en lun dipsaus som på bifferestauranter i USA serveres i porsjonsskåler ved siden av biff og pommes frites.

Det som er bra er at den passer egentlig til det meste, ikke bare biffretter, men også kylling, dampet fisk, og grønnsaker. Den løfter egentlig en hver rett som ikke allerede er veldig krydret, men dominert av en eller noen få råvarer. 

Slik steker du entrecote perfekt

Cowboy Butter Dipping Sauce - verdens beste biffsaus

Cowboy Butter Dipping Sauce - verdens beste biffsaus

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør. 
  2. Rør inn sitronsaft og finrevet sitronskall, deretter de andre ingrediensene.
  3. Pisk til jevn saus.
  4. Rør inn finhakkete urter.

Smak til med salt og pepper og evt mer chili.

Server lun eller avkjølt til biff, entrecote, kotelett, kylling eller til dampet fisk eller grønnsaker. Det meste faktisk.

Slik steker du entrecote

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her