Det er kombinasjonen av natron, surmelk og sirup som gjør at brødene hever seg i pannen. Denne kombinasjonen gjør dem også holdbare. Om du ikke spiser opp alt med en gang, er det bare å pakke dem inn i plast og legge dem i kjøleskapet.
For så å riste dem raskt i tørr panne når de skal spises.
De ligner rent utseendemessig på de populære polarbrødene, men er altså laget uten gjær. Men minner ikke om scones som har en helt annen konsistens.
Mer i retning sveler eller tykke pannekaker, men altså uten egg.
Men i motsetning til disse, passer de veldig godt til alt fra søtt til salt følge. Frokost, lunsj, matpakke, kaffekos og følge til middagen når supper eller gryter står på menyen.
I oppskriften er det foreslått anis, fennikel eller karve som krydder. Hvilket du velger, avhenger også av hva du skal bruke dem til. Mens de to første er går til så vel søtt som salt, er den siste best sammen med salte pålegg eller middagsretter.
Men det er selvsagt en smakssak.