Dagens rett

Skrei med chorizo

Dette kan bli vinterens favoritt til fest
Foto: (Godfisk.no)

Dette kan bli vinterens favoritt til fest

Når det kommer til en lekker råvare som skrei, er det enkleste alltid det beste.
11 Februar 2023 - 01:05

Skrei kalles gjerne vinterens vakreste eventyr, og det er den på mange måter.

Akkurat her er det den fantastiske råvaren den representerer, som vektlegges. For ingen fiskeslag flaker seg like vakkert og lekkert som skrei. Den overgår derfor det meste av torsk, selv om de er nært beslektet.

Forskjellen er enkelt forklart at skreien vandrer, mens torsken er stedbunden, derfor kalles den gjerne kysttorsk. Vandringen fra Barentshavet til den nordnorske kysten for å gyte, sikrer at skreien har en veldig god muskulatur. Som når den er perfekt tilberedt, deler seg opp i de omtalte flakene. 

Skrei serveres ofte med en smørsaus, kokte grønnsaker og poteter. Men den trives også i mer fyrig selskap som her med chorizo.

Når du tilbereder skreien med all din omtanke og ikke overkoker den, og samtidig serverer den med potetmos, trenger du heller ikke saus. 

Se våre andre oppskrifter med skrei

Skrei med chorizo

Skrei med chorizo

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skjær skreifileten i porsjonsstykker.
  3. Rør saltet ut i vann og la skreien ligge i vannet i 15 minutter.
  4. Ta skreistykkene ut av vannet og tørk dem med tørkepapir.
  5. Stek skreistykkene med skinnsiden ned i solsikkeolje i en varm stekepanne til skinnet er brunt, ca. 3 minutter.
  6. Legg stykkene over i en smurt ildfast form med skinnsiden opp og stek i stekeovnen til den er ferdig, ca. 3 minutter.
  7. Skjær chorizo i skiver og stek dem sprø i stekefettet fra skreien.
  8. Skjær persille i strimler, ta kjernene ut av granateple og riv skall av sitron.
  9. Bland persille, granateple og sitronskall med chorizopølse.
  10. Potetmos: Skrell potet og skjær i skiver.
  11. Kok potetskivene møre, mos dem, og rør inn melk og smør til passe konsistens.
  12. Smak til med salt og pepper.

Se våre andre oppskrifter med skrei

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her