Dagens rett

Skrei med chorizo

Dette kan bli vinterens favoritt til fest
Foto: (Godfisk.no)

Dette kan bli vinterens favoritt til fest

Når det kommer til en lekker råvare som skrei, er det enkleste alltid det beste.
11 Februar 2023 - 00:05

Skrei kalles gjerne vinterens vakreste eventyr, og det er den på mange måter.

Akkurat her er det den fantastiske råvaren den representerer, som vektlegges. For ingen fiskeslag flaker seg like vakkert og lekkert som skrei. Den overgår derfor det meste av torsk, selv om de er nært beslektet.

Forskjellen er enkelt forklart at skreien vandrer, mens torsken er stedbunden, derfor kalles den gjerne kysttorsk. Vandringen fra Barentshavet til den nordnorske kysten for å gyte, sikrer at skreien har en veldig god muskulatur. Som når den er perfekt tilberedt, deler seg opp i de omtalte flakene. 

Skrei serveres ofte med en smørsaus, kokte grønnsaker og poteter. Men den trives også i mer fyrig selskap som her med chorizo.

Når du tilbereder skreien med all din omtanke og ikke overkoker den, og samtidig serverer den med potetmos, trenger du heller ikke saus. 

Se våre andre oppskrifter med skrei

Skrei med chorizo

Skrei med chorizo

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skjær skreifileten i porsjonsstykker.
  3. Rør saltet ut i vann og la skreien ligge i vannet i 15 minutter.
  4. Ta skreistykkene ut av vannet og tørk dem med tørkepapir.
  5. Stek skreistykkene med skinnsiden ned i solsikkeolje i en varm stekepanne til skinnet er brunt, ca. 3 minutter.
  6. Legg stykkene over i en smurt ildfast form med skinnsiden opp og stek i stekeovnen til den er ferdig, ca. 3 minutter.
  7. Skjær chorizo i skiver og stek dem sprø i stekefettet fra skreien.
  8. Skjær persille i strimler, ta kjernene ut av granateple og riv skall av sitron.
  9. Bland persille, granateple og sitronskall med chorizopølse.
  10. Potetmos: Skrell potet og skjær i skiver.
  11. Kok potetskivene møre, mos dem, og rør inn melk og smør til passe konsistens.
  12. Smak til med salt og pepper.

Se våre andre oppskrifter med skrei

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her