Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 08 Januar 2002 - 10:11

    Ostemekka

    Pascale Baudonnel i Norsk Gardsost har vore på Slow Foods ostemesse Cheese 2001 i Bra, Piemonte, Nord Italia. Her er hennar reisebrev.
    08. januar 2002
  • 04 Januar 2002 - 12:04

    Lett og frodig

    Et lite stykke ut i det nye året sliter vi fremdeles med julematens spor både her og der på kroppen. Derfor foreslår vi lettere lettlaget mat og ditto godt i glasset.
    04. januar 2002
  • 02 Januar 2002 - 11:31

    Tirsdag 22. januar - Bli med på Chablis-smaking i Stavanger

    Apéritif starter like godt det nye året med en vinsmaking i Stavanger. Jeanne Moreau fra produsenten med samme navn gir deg en dyptgående innføring i det sammensatte produktet Chablis. Og ikke minst lar deg smake seks meget gode viner fra det be
    02. januar 2002
  • 02 Januar 2002 - 09:00

    Rester igjen etter julematen?

    Jula er endelig tilbakelagt med mange gode middager gjennomført. Ofte blir der rester igjen, og da kan det være både praktisk og hyggelig å invitere på det som er igjen av mat i en ny og kanskje spennende drakt.
    02. januar 2002
  • 26 Desember 2001 - 11:30

    Nyttårsmenyer i fleng

    Har du invitert gjester, men ennå ikke klart for deg hva du skal servere nyttårsaften? Fortvil ikke; vi har tatt vare på fire flotte nyttårsmenyer fra tidligere nyttårsfeiringer som godt kan nytes på ny eller som premiere.
    26. desember 2001
  • 25 Desember 2001 - 17:16

    29. januar - Lær å mikse drinker

    Har du alltid drømt å mikse den perfekte drinken? Bli med Apéritif på bartenderkurs og lær hvordan det hele skal gjøres av en proff enten det dreier seg om en Dry Martini eller en Tequila Sunset. Vi lover en spennende kveld der du også får se en oppvisnin
    25. desember 2001
  • 24 Desember 2001 - 09:50

    Apéritifs store julemeny 2001

    Apéritifs julemeny inneholder det meste av det du behøver for å gjøre julen vellykket når det gjelder mat og drikke. Vi forsyner deg også med noen ideer til gaver og da selvfølgelig av det slaget som øker muligheten til å nyte. Den største julemenyen på n
    24. desember 2001
  • 21 Desember 2001 - 12:10

    Kveldens nest største høydepunkt

    Pakkene er viktigst, bare innrøm det. Men etter det kommer desserten nest øverst på lykkelisten julaften. Her får du en dessert som hele familien vil sette pris på og slåss om. Gode søte viner til får du også.
    21. desember 2001
  • 18 Desember 2001 - 09:22

    Ribbe er fortsatt nummer én

    Ribbe er fortsatt nordmenns favorittmat på julaften. Hele 56 prosent av alle nordmenn setter svineribbe på bordet til jul. Og de yngste er aller mest opptatt av å holde på tradisjonene.
    18. desember 2001
  • 17 Desember 2001 - 01:00

    Lettsaltede kalkunlår med raspeballer

    At kalkunen i stadig økende grad serveres i julehøytiden er en kjennsgjerning. Imidlertid kan den med fordel også benyttes i andre sammenhenger. Som her, med et godt utvalg grønnsaker som tilbehør.
    17. desember 2001
  • 14 Desember 2001 - 11:43

    Kampegutta

    Øl er en hyppig ingrediens på kjøkkenet til de tre trønderne som har overtatt bydelskroa Kampen Bistro i en av hovedstadens mest tradisjons- og fargerike bydeler. Kampegutta, kallenavnet på bydelens stolthet, Kampen Janitsjar, har fått konkurranse fra Roa
    14. desember 2001
  • 11 Desember 2001 - 11:40

    Jul med vri?

    Ribbe med asiatisk krydring, fårerull med mango og syltelabbtartar er ikke vanlig norsk julekost. Men det er innholdet i kokkene Lars Barmen og Anita Tranungs tips til alternativ bruk av juleråvarene. Selvfølgelig med drikkeforslag til.
    11. desember 2001
  • 09 Desember 2001 - 14:49

    Ny stor cognacsmaking - Larsen kommer 22. januar

    Frédéric Larsen møter deg og presenterer og forteller om sine produkter på Apéritifs store cognacsmaking. Larsen har lang fartstid i Norge og er blant annet kjent for sine vikingskip fylt med godsaker. Vi skal smake oss gjennom sortimentet blant andre en
    09. desember 2001
  • 09 Desember 2001 - 14:03

    Bli med den 14. januar 2002 - Jentenes egen vinsmaking

    Den 14. januar er det tid for jentenes egen vinsmaking. Da skal vi nemlig nyte feminine viner i mange kategorier i fred for guttas kommentarer. Det blir ikke bare smaking av vin men også lærerike innslag om hvordan finne riktig vin til maten og omvendt.
    09. desember 2001
  • 03 Desember 2001 - 01:00

    Fylt paprika

    Apéritif lanserer Dagens rett; en ny tjeneste for deg som kanskje har savnet daglige middagstips. Drikkeforslag følger selvsagt alltid med. I den travle tiden frem mot jul legger vi vekt på at ingrediensene er lett tilgjengelige, og at innsatsen
    03. desember 2001
  • 23 November 2001 - 11:26

    En glad gutts sekkjepose

    108 prominente gjester fra hele verden inntar vakre og ærverdige Gildehallen. Restauratør Per Olav Solem, alias Gossa-Per, står klar med seksretters middag. Han har stått på for å servere en uforglemmelig middag under åpningen av årets Bjørnsonfestival. S
    23. november 2001
  • 21 November 2001 - 10:00

    Inviter til fest i høstmørket

    Mennesker sammen omkring god mat og godt drikke... lukke verden ute. Glemme regn, vind og mørke for en stund - bare være sammen. Vi kunne lære mye av amerikanernes tradisjoner med høsttakkefesten "Thanksgiving"!
    21. november 2001
  • 15 November 2001 - 11:45

    Med smak av jul

    For å få julestemning behøver du slett ikke ty til verken ribbe, medisterkaker eller surkål. Lekker lammefilet med krydret rødvinssaus gjør jobben vel så godt. Og blir en suksess hvis du serverer noe godt å drikke til etter våre anbefalinger.
    15. november 2001
  • 12 November 2001 - 18:10

    Tirsdag 4. desember - Smak italiensk vin fra Piemonte

    Det finnes vel knapt et vinområde i Italia som har bedre renomme enn Piemonte. Alle har vi vel hørt om de kostbare Barolo- og Barbaresco-vinene. Hele 10 viner (pluss én skikkelig godbit av eldre årgang) er hva vi byr deg på når Prunotto skal vises frem. G
    12. november 2001
  • 11 November 2001 - 14:59

    Ny vin- og viltmiddag 3. desember - Et herlig alternativ til julebordet

    Det første arrangementet ble utsolgt på et blunk. Derfor inviterer vi nok en gang til Restaurant Fogo nå den 3. desember. Du skal oppleve det beste av norsk vilt satt i kombinasjon med supre viner fra Frankrike, Italia og Portugal. Lær samtidig hva slags
    11. november 2001
  • 05 November 2001 - 14:50

    26. november 2001 - Bli med Apéritif på vin- og viltmiddag

    Bli med Apéritif til Restaurant Fogo og opplev det beste av norsk vilt satt i kombinasjon med supre viner fra Frankrike, Italia og Portugal. En en stor fireretters meny og hele syv viner. Lær samtidig hva slags vin du skal kombinere med de forskjellige ty
    05. november 2001
  • 02 November 2001 - 11:49

    Mandag 5. november 2001 - Bli med på Apéritifs store akevittsmaking

    Når julebordsesongen setter inn stiger nordmenns interesse for akevitt betraktelig. Smak en rekke norske akevitter sammen med oss og lær hva de passer til. Hør et morsomt foredrag av landets eneste lovlige destillatør; Halvor Heuch fra Arcus Produkter. Et
    02. november 2001
  • 02 November 2001 - 03:12

    Bli med på en gastronomisk opplevelsestur til København

    Opplev det beste København har å by på av mat og drikke. Det København du sjelden finner frem til på egenhånd. Spis på topp restauranter, delta på spennende vinsmakinger. Apéritif og Select Tours har gått opp løypa og vi vet at du vil få en fantastisk tur
    02. november 2001
  • 01 November 2001 - 11:42

    Høsttakkefest

    Når du nå får tilgang til ferskt fasankjøtt, er det grunn til å tromme sammen til høsttakkefest. Hvilken vin du velger til, avhenger helt av budsjett og smak. Her får du rikelig med forslag.
    01. november 2001
  • 31 Oktober 2001 - 12:34

    Kakekunst til tusener

    Den britiske matfotografen Sarah Lukas er kjent for å gå nye veier, men hun vakte allikevel stor oppsikt da hun nylig åpnet utstillingen Cake i London. Tolv av hennes mest kjente fotografier ble presentert i kakeformat og solgt for 70 tusen kroner pr sett
    31. oktober 2001