Apéritifs alternative juleoppskrifter er utarbeidet av Lars Barmen, tidligere kjent som NRK 1s TV-kokk med programmet BarMeny og Anita Tranung, kokk på restaurant ORO.
Salat med fårerull, mango og syltede grønnsaker
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
81 POENG
Carpaccio av juleskinke, sennepsdressing og svisker
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
79 POENG
Syltelabber og grønnpeppertartar
Fremgangsmåte
Bland sammen eggeplommer, sennep, sitronsaft, hakket grønnpepper og hakket sylteagurk. Spe i olje litt etter litt og rør hele tiden til majonesen blir glatt og blank.
Skjær kjøttet av syltelabbene og finhakk det. Rens løken og hakk den. Bland hakket kjøtt og hakket rødløk i majonesen.
Smak til med sitron, salt og pepper. Anrett på tallerkenen sammen med flatbrød.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
81 POENG
Sylte med sauternesgele og epleskive
Fremgangsmåte
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
77 POENG
Sauternesgele
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
Marinert svineribbe
Fremgangsmåte
Vask og skjær appelsiner og lime i båter og legg dem i en langpanne sammen med de øvrige ingrediensene.
Legg ribben med bensiden opp og sett pannen kaldt 1 døgn.
Sett ovnene på 175 grader. Snu ribben i langpannen før du setter den i ovnen.
Tilsett eventuelt vann og dekk formen med aluminiumsfolie.
Ribben stekes på 175 grader i ca. 45 minutter. Ta av folien og la ribben steke videre i ca. 1 time.
Sil av 1 dl kraft og ha kraften over i en kjele. Smak til med sukker, pepper og evt. salt.
La ribben hvile 15 minutter før du skjærer den opp i passe stykker. Serveres med poteter og grønnsaker.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Basisutvalg, kategori 680 POENG
-
74 POENG
-
73 POENG
Svinefilet med rødkål, appelsin og anis
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
NorgeVolum: 0.75 l Pris: 344.90 kr Basisutvalg (Distriktsortiment)88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Basisutvalg, kategori 680 POENG
Brandade med pinnekjøtt og kålrabi
Fremgangsmåte
- Legg bjerkepinner eller en metallrist i bunnen av kasserollen. Fyll på vann til pinnene er dekket.
- Legg på pinnekjøttet skåret i pinner. Kok under lokk til kjøttet løsner fra bena, minst 2 timer. Kjøttet skal bare dampkokes.
- Plukk kjøttet fra bena.
- Skrell poteter og grønnsaker, del dem og kok dem møre. Mos grønnsakene og tilsett H-melk og litt av fettet fra kraften. Smak til med salt og pepper.
- Bland halvparten av pinnekjøttet og litt av fettet fra kokingen i potetpureen.
- Ta resten av kjøttet og sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ovnen til det blir sprøtt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 224.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
Salt røkt lammelår og rotgrønnsaker med cappuccino
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
82 POENG
Crème brulée med svisker og marsipan
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
96 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 329.90 kr Basisutvalget90 POENG
-
87 POENG