Bli med på en gastronomisk opplevelsestur til København

Opplev det beste København har å by på av mat og drikke. Det København du sjelden finner frem til på egenhånd. Spis på topp restauranter, delta på spennende vinsmakinger. Apéritif og Select Tours har gått opp løypa og vi vet at du vil få en fantastisk tur
Redaksjonen
02 November 2001 - 03:12

Gastronomisk sett har Danmark aldri vært et bedre land enn akkurat nå. Landets opprinnelige matkultur med de gamle klassiske retter eksisterer i beste velgående, men har de senere år fått selskap av mer moderne matlagning. Inspirasjon fra utenlandske storbyer går hånd i hånd med en fremsynt økologisk tankegang.

Dessuten er København en vennlig by å besøke. Det er byen for gode sko. Strøget er Europas lengste handlegate, som byr på alt fra moderne varehus til de helt små forretninger, og i sidegatene finner vi de moderne design- og trendbutikkene.

Apéritif har i samarbeid med Select Tours planlagt en spennende langweekend til København hvor du kan besøke trendy caféer og eksklusive restauranter med stjerne i Guide Michelin. Du skal delta på vinsmakinger og besøke velrenommerte vinhandlere. Tid for deg selv til å oppleve på egenhånd blir det også.

Les det spennende programmet

Torsdag 31.01.02
Vi lander i København ved 17-tiden, tar oss inn til hotellet, et godt middelklassehotell midt i sentrum, setter fra oss bagasjen og setter kursen for vårt første stopp på den gastronomiske rundturen.

Le Sommelier i Bredegade er et moderne brasseri eller "livsstilrestaurant" med stor vekt på vin. Vi spiser en 3 retters dagens meny komponert av den franske kjøkkensjefen Francis Cardenau, selvfølgelig med gode viner til. Stedet drives av en av Danmarks mest profilerte sommelierer eller på godt norsk vinkelnere, Jesper Boelskifte, som dessuten har konkurrert for Danmark i VM i dette faget.

 
Fredag 01.02.02

Formiddag
Vinsmaking
En av landet største vinimportører, Maxxium Danmark, inviterer oss til å smake et utvalg viner i topp kvalitetsklasse fra den renommerte italienske produsenten Antinori.

 
Lunsj kl. 13.30 - 14.30:
Et sted du må ha med deg er Kanal Caféen ved Fredriksholms Kanal med et maritimt miljø hvor modeller av fullriggere, fregatter og brigger preger stedet. Kvinner fikk ikke tilgang til dette stedet før ca 1980, heter det seg. Spesialiteten er kokt og syltet sild på rugbrød. Fatøl og en Gammel Dansk hører til.
Stedet har fått bestikk i Guide Michelin for hyggelig og godt bevart miljø.

Etter Lunsj kl. 15.00
Vinsmaking
Vi besøker Otto Suneson i Dr. Tværgade 6, spesialist på franske og italienske viner. Ny vinsmaking og selvfølgelig mulighet for å gjøre gode vinkjøp.

Barbesøk kl. 16.30
Vi gir oss ikke og fortsetter ferden til Pæle Bar i Ny Adel Gade hvor vi får oss noen forfriskninger, alt etter formen og evnen til å absorbere mer. Vis a Vis denne baren ligger Tage Andersen Blomsterbutikk, verdt et besøk, som tar kr. 20 i inngangspenger hvis du ikke handler.

Middag kl. 19.00
Vi setter kursen for Lumskebugten, anno 1854, kjent for sin vinkjeller og gode utvalg av cigarer, ikke mindre enn 39 sorter. Dansk kjøkken med luft under vingene, fransk uten jåleri. Vi overlater til kjøkkenet å lage meny tilpasset årstiden, men 4 retter blir det. Drikke bestilles og betales av den enkelte.

Lørdag 02.02.02

Tid for shopping eller spasertur til Løgismose
Ta en lang spasertur ut til Løgismose sammen med oss eller en tur på egenhånd. Her kan du kjøpe alt av delikatesser. 1. oktober i år åpnet et 800 kvadratmeter stor kulinarisk marked. Her finner du  filialer av Slagteren ved Kultorvet, Løgismose Vin, Summerbird Chokolade og Kong Hans Kælder (bildet) samt en osteavdeling med egen import av franske, italienske og spanske håndlagde oster.

Middag Lørdag
Turens gastronomiske høydepunkt. Uten tvil EraOra, italiensk mat i verdensklassen - en av de få italienske restauranter utenfor Italia med Michelin stjerne. Det serveres 5 retter med 6 ulike viner. Når EraOra snakker om 5 retter, så er det ikke helt korrekt, fordi en rett kan bestå av flere serveringer.
Denne middagen er ikke inkludert i pakkeprisen og må bestilles ved påmelding. Pris kroner 1450. Kaffe avec må den enkelte bestille og betale individuelt.

Søndag 03.02.02

Lunsj kl. 12.00
Vi avslutter med felles lunsj på Café Sorgenfri i Broleggerstræde. Vi skal spise en såkalt platte som består av sild, frikadeller og blant annet flæskesteg. Drikke må den enkelte bestille og betale individuelt.

Etter lunsjen setter vi kursen mot flyplassen.

Fly: 31.01; SAS fra Gardemoen  kl. 16.20 - 17.35 vi tar tog inn til byen på egenhånd. Retur 03.02; SAS  fra København kl. 17.25 - 18.40 lander på vi Gardermoen.

Reisen er avlyst grunnet for få deltakere.

Priser:
Pr pers. i dobbeltrom kr. 6110 inkl. frokost inkl. flyskatt inkl omtale måltider
Pr pers. i enkeltrom kr. 7150 inkl. frokost inkl. flyskatt omtale måltider
EraOra (separat påmelding) kr.1450

Betingelser
Kr. 1000 i depositum betales rett etter påmelding, restbeløp forfaller 5 uker før avreise. Reisen kan annulleres opptil en måned før avreise mot et gebyr på kr. 250. Ved annullering mindre enn 30 dager før refunderes ikke innbetalt depositum og ved annullering mindre enn 14 dager før avreise refunderes 50 prosent av beløpet.

Du kan annullere helt opp til avreise mot gyldig legeattest, såfremt du har gyldig avbestillingsforsikring.

Vi tar forbehold om økte skatter og avgifter fra flyselskap eller annet som ligger utenfor vår kontroll.

Et samarbeid mellom Apéritif og Select Tours
 
Select Tours, Munkedamsveien 96, 0270 Oslo
Tlf: 22 54 34 94
Fax: 22 04 98 05 
Mail: FIXME: Link format not implemented: <link>info@select-tours.no

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her