Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 03 Juli 2002 - 12:02

    Mange godbiter til deg

    Høstens program byr på mange godbiter som blant annet NM i østersåpning, chablis, vinsmakinger, mat og vin, drinkkurs, jentenes vinsmaking og mye mer.
    03. juli 2002
  • 19 Juni 2002 - 10:50

    Grilltips til St. Hans og sommeren

    Nordmenn blir stadig mer avanserte på grillfronten. Nå er det gassgrill som er den desiderte bestselgeren. Det viktigste blir jo likevel råvarene du legger på grillrista, og varierte forslag til dette samt godt drikke får du her.
    19. juni 2002
  • 16 Juni 2002 - 01:00

    Kyllingfilét med "fondant poteter", ansjos og persilleolje

    Kylling, og spesielt filét som er råvaren i dagens rett, er en fortreffelig kilde til middager av det lettere slaget. Delikate retter fortjener delikate viner, og derfor serverer vi utmerkede drikkeforslag av både rød og hvit karakter til dagens middagsre
    16. juni 2002
  • 10 Juni 2002 - 10:14

    Ny Novelli

    Med raske penger, voldsom ekspansjon og himmelhøye ambisjoner levde den fransk-engelske kjendiskokken Jean-Christophe Novelli et heidundrende rock'n roll-liv på toppen av Londons evig svingende restaurantliv. Nå er alt forandret. Så forandret at et møte m
    10. juni 2002
  • 22 Mai 2002 - 16:08

    Spennende middag 10. juni - Øl og mat i kombinasjon

    Nå får du muligheten til å delta på et spennende arrangement der vinen må vike til fordel for øl. Vi har nemlig overtalt Daniel Karlsson på Restaurant Klosteret til å frembringe en meny der øl, på lik linje med vin, totalt harmonerer med maten og gir deg
    22. Mai 2002
  • 22 Mai 2002 - 11:08

    Kroppsfasongen bestemmer

    Hvorvidt du liker salt eller søt mat, bestemmes av kroppsfasongen. Dette i følge en undersøkelse utført i regi av  produsenten av indisk mat, Sharwood's.
    22. Mai 2002
  • 20 Mai 2002 - 12:52

    Smak Alsace på sitt beste

    Tirsdag den 4. juni er det duket for en hvitvinsmaking av de sjeldne. Du får servert hele 11 viner, der de tre siste representerer noe av det aller beste du kan smake fra dette franske vindistriktet. Ikke la denne unike sjansen til å smake viner for til s
    20. Mai 2002
  • 17 Mai 2002 - 01:01

    Vi griller fisk og skalldyr

    Usikker på hva du skal servere på selveste nasjonaldagen? Fortvil ikke; vi oppfordrer deg til å grille. Ikke kjøtt, som ganske ordinært og tradisjonelt er for denne dagen, men derimot havets delikatesser, det enten være seg fisk eller skalldyr. Begge vari
    17. Mai 2002
  • 07 Mai 2002 - 01:01

    Agurktid

    Nå er det mye flott norsk agurk på markedet. Som oftest benyttes den i salater, men her står agurken på egne ben. Prøv en oppskrift eller to, og spis i vei, for den er meget anvendelig, denne herligheten!
    07. Mai 2002
  • 01 Mai 2002 - 01:00

    Seafoodchowder

    Vi medgir gjerne at dagens middagsforslag har et noe vrient navn. Mange ingredienser er det også, men vi kan midlertid raskt berolige deg med at det ikke er noe i oppskriften som skulle by på store problemer - bare du setter av litt ekstra tid til å lese
    01. Mai 2002
  • 30 April 2002 - 01:01

    Godt gammeldags håndverk

    Nystekt håndverksbrød til enhver tid på dagen er ikke lenger en fjern drøm i Norge. En rekke aktører, med French Bakery i spissen, sørger for at dette er mulig også utenom Oslo sentrum.
    30. april 2002
  • 30 April 2002 - 01:00

    Hamburger

    Hamburgersesongen er straks i gang. Hvorvidt du ønsker å trekke ut hele grillutstyret i hagen eller fikser retten på kjøkkenet er helt opp til deg selv. Likevel kan det kanskje være en god idé å starte utegrillsesongen, bare for å sjekke ut om utstyret ha
    30. april 2002
  • 22 April 2002 - 16:49

    Tirsdag 14. mai - Champagnemiddag med Moët & Chandon

    Det stunder mot en ny vår og hvor blodet for alvor bruser gjennom kroppen. Bli med til Fogo Restaurant & Bar i Oslo hvor du denne maikvelden skal få kjenne hvordan kombinasjonen mellom seks ulike champagner og fire retter forsterker vår-effekten og setter
    22. april 2002
  • 20 April 2002 - 01:00

    Hummer naturell

    Hummer...mmm... Med helgegodværet i sikte er muligheten for å kunne innta en slik delikatesse i friluft så absolutt tilstede. Skulle det likevel ikke slå til, kan kosefaktoren bli like høy innendørs - spesielt når vinglasset fylles med herlig chablis.
    20. april 2002
  • 19 April 2002 - 01:01

    Gi kjøttbollene nytt liv

    Hvis ungene er hekta på bøkene og filmene om Tzatziki og etter hvert også Retsina, og familien har Hellas på ferieagendaen til sommeren, kan du utnytte dette faktum til å gi dem en ny smak på kjøttbollene. Samtidig skaper du ekte gresk stemning rundt midd
    19. april 2002
  • 16 April 2002 - 01:01

    Mandag 6. mai - Jentenes egen vinsmaking

    I løpet av denne maikvelden får du mye ny kunnskap om vin og mat hver for seg og i kombinasjon, samtidig som du lærer om og smaker vin i selskap med mange hyggelige jenter. Ta med en venninne eller flere og meld deg på. Apéritifs redaktør Aase E. Jacobsen
    16. april 2002
  • 15 April 2002 - 01:00

    Nudelsuppe med svinekjøtt

    Ferdige nudelpakker er utmerket basis for raske middager. Bland inn godt svinekjøtt, som i dagens rett, og middagen kan være ferdig på et blunk. Og med en deilig vin til under hundrelappen skåler vi for rimelige middager!
    15. april 2002
  • 11 April 2002 - 01:00

    Kyllingfilet med salvie, spekeskinke og parmesan

    Dagens rett kan også hete "Saltimbocca di pollo" som i Italia. Bytt gjerne ut spekeskinka med ekte parmaskinke dersom du har noe liggende eller føler en sterk trang til å kjøpe inn litt. Et utall vinforslag gir deg uvanlig rike valgmuligheter på en torsda
    11. april 2002
  • 07 April 2002 - 01:00

    Juniors beste

    Tradisjonen med en bedre fiskemiddag på søndag følger vi med glede opp. I dag er det torsk som skal serveres. Vann - med eller uten bobler, samt to vinforslag av både hvit så vel som rød karakter for de voksne er med, så da skulle de fleste preferanser væ
    07. april 2002
  • 06 April 2002 - 01:00

    Kalvesauté

    Kalvekjøtt er både spesielt og godt. Synd er det også at det ikke settes nok fokus på anvendelsesområdene for kjøttet. Her får du et forslag til en sauté. Forsøk også den flotte hvitvinen vi anbefaler til retten.
    06. april 2002
  • 03 April 2002 - 08:25

    Med en slik suppe på middagsbordet blir du ikke lurt, trolig heller bønnhørt

    En mettende bønnesuppe fra Toscana er deilig enten du nyter den hjemme eller på hytta. Og den er like god om du velger vann, øl eller vin til. Kombinasjonen kan likevel bli vanskeligere enn du aner. Les videre og få et innblikk i hva som matcher best.
    03. april 2002
  • 01 April 2002 - 01:00

    Omars lammeskanker

    Lam - atter en gang. Joda; det er ikke fritt for at vi er begeistret for lam i påsken. Vi serverer selvsagt en passende vin, denne gang fra Rhône.
    01. april 2002
  • 31 Mars 2002 - 01:00

    Slik lager du sitronstekt kalkunbryst med urtesaus

    Vi koser oss fortsatt med lekre retter i påsken. Kalkunbryst står ikke tilbake for noen av de andre rettene vi har foreslått - heller tvert i mot. Og med en hvit burgunder i glasset skal vi nok komme oss i gjennom dagens rett også.
    31. mars 2002
  • 30 Mars 2002 - 01:00

    Påskelam

    På selveste påskeaften kommer vi ikke utenom lam. Vi gir deg her to oppskrifter, og håper du finner en favoritt for senere påskemiddager. Drikkeforslag følger begge rettene.
    30. mars 2002
  • 29 Mars 2002 - 01:00

    Ovnsbakt laksefilet

    Fisk har også sin plass i påsken. I dag er det laks som står på menyen, og den følges av en deilig fransk hvitvin. Siden det er fredag, og en lang sådan, foreslår vi at du nyter måltidet uten stress og mas, og koser deg ordentlig med maten.
    29. mars 2002