I dag, mandag 3. desember, kjører vi grønnsaker hele veien. Vi synes det er like greit å starte slankekuren allerede nå, før ribbefettet får satt sine spor der vi minst ønsker det. Et helt måltid basert på grønnsaker gjør kroppen godt. Velbekomme!
Fylt paprika
Apéritif lanserer Dagens rett; en ny tjeneste for deg som kanskje har savnet daglige middagstips. Drikkeforslag følger selvsagt alltid med. I den travle tiden frem mot jul legger vi vekt på at ingrediensene er lett tilgjengelige, og at innsatsen
Redaksjonen
03 Desember 2001 - 01:00
Fylt paprika med squash
Fremgangsmåte
- Tøm linsene/bønnene i et dørslag og skyll. La dryppe av.
- Fres løk og hvitløk gyllent i oljen (noen minutter).
- Flå tomatene ved å legge de i kokende vann noen minutter - til skinnet sprekker. Dra av skinnet med en liten kniv og grovhakk dem.
- Ha dem i pannen sammen med terninger av squash, buljong og krydder.
- Tilsett linser eller bønner. La pannen trekke ved middels varme i 5-10 min.
- Skjær hatten av paprikaene. Fjern frø og hvite hinner.
- Fordel fyllet i paprikaene, og sett på hatten.
- Settes i en ildfast form. Hell 1½ dl vann i formen og dekk med aluminiumsfolie. Stekes på midterste rille ved 200 grader i forvarmet ovn ca. 20 min.
Serveres rykende varme, gjerne med ferskt brød og en god olje til.
Tips:
Dryss over revet parmesan eller annen hard enten før du setter dem inn i ovnen eller når du tar dem ut.
Du kan også prøve en av disse grønnsaksrettene
Her finner du veldig mange retter der paprika er med å spille en av hovedrollene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
-
79 POENG
Forsiden akkurat nå