Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 16 Mai 2003 - 12:25

    2. juni i Trondheim - Planeta Wine Makers Dinner

    Nå har du som bor i Trondheim eller omegn en unik sjanse til å være med på Wine Makers Dinner med italienske Planeta, noe av det beste du kan få fra Italia. Fem toppviner fra Planeta er det vi byr deg på sammen med en deilig meny servert av Bølgen & Moi.
    16. Mai 2003
  • 15 Mai 2003 - 01:00

    Nå skal du lage skrei med reker og asparges

    Torsk er ukens første fiskemåltid. Du kan med andre ord være rimelig sikker på at også helgemenyen innbefatter fisk. Torsken følges av fristende asparges, og derfor får du to svært forskjellige vinforslag som begge likevel skal passe denne retten godt.
    15. Mai 2003
  • 14 Mai 2003 - 15:23

    Kransekake til 17. mai?

    Kransekaken er en av Norges mest staselige kaker, der den rager høyt i været over de andre kakene på kakebordet. En deilig kake som du også kan nyte til en kaffekopp i ny og ne dersom det skulle bli noe igjen etter helgens feiring.
    14. Mai 2003
  • 14 Mai 2003 - 01:00

    Bayonneskinke med appelsin

    Røkt mat er stikkordet for dagens middagsrett. Vi gir den gamle traveren, bayonneskinka, en ny og fortjent sjanse når vi serverer den sammen med spennende tilbehør samt en rimelig hvitvin fra Bordeaux. Husk å servere vann, med- eller uten kullsyre, til de
    14. Mai 2003
  • 09 Mai 2003 - 01:00

    Biff Provencale

    Det er vår og grillen er kanskje allerede satt ut i friluft. Vi trår til med en deilig fredagsmiddag der grillspydet skal trakteres. En lekker marinade gir masse smak til kjøttet. Husk for all del å stikke innom polet for å sikre deg en flaske eller to av
    09. Mai 2003
  • 08 Mai 2003 - 01:00

    Friterte løkringer med øl og persille

    Dagens middagsforslag er en genialt enkel og ikke minst rimelig rett. Nå som sommeren nærmer seg vil måltider som dette være svært kjekke å ha for hånden. Om du velger å servere dette som forrett eller hovedrett er helt og holdent ditt eget valg. Uten å n
    08. Mai 2003
  • 07 Mai 2003 - 01:00

    Hvit solskinnssalat

    Bare venn deg til det, først som sist; salater blir det mange av utover denne våren og sommeren. Vi er godt i gang, og dagens forslag innen denne kategorien er smilende varm og deilig. Hvilket påkaller en saftig og frisk hvitvin. Denne finner du dessuten
    07. Mai 2003
  • 02 Mai 2003 - 13:15

    Nudelmania

    Nudler har inntatt en solid posisjon i de norske matvaner. Nudler er imidlertid så mye mer enn porsjonspakkene som stiller så mang en småsult. Nudler spiller hovedrollen i en uendelig rekke hovedretter. Som denne ukes japanskinspirerte rett som er perfekt
    02. Mai 2003
  • 29 April 2003 - 01:00

    Cæsarsalat med skinke

    En salat bør falle i smak som et lett og grønt alternativ til tyngre middager. I kombinasjon med en god dressing samt en flott soave fra Italia sikter vi oss inn på en varmere førsommer. Du finner selvsagt link til et ytterligere mangfold av gode salater
    29. april 2003
  • 28 April 2003 - 09:14

    En glad gullgutt

    Charles Tjessem (31) møtte veggen og falt i gulvet med et brak. To og et halvt år senere er han verdens beste og blideste kokk. Bak denne fantastiske bragden ligger en vilje av stål samt en genuin glede over å lage mat. Her får du tre av Charles' aller be
    28. april 2003
  • 27 April 2003 - 01:00

    Bulgurfylt kyllingbryst

    Kylling er en kilde til gode nytelser. I dag er det kyllingbrystene som skal gi deg et førsommerlig lett måltid. Og, akkurat som i går, er det chardonnay vi i dag fyller i våre glass.
    27. april 2003
  • 25 April 2003 - 09:41

    Blodig godt

    Du behøver ikke ha vampyrtendenser for å sette pris på blod. Men at blod, enten det er fra dyre- eller planteriket, gir ekstra god smak er ukens meny et meget godt bevis for. Selvsagt hører forslag til godt vinfølge med.
    25. april 2003
  • 24 April 2003 - 01:00

    Hvit wok med mange farger

    Det er vår, og solen steker godt. Enkelte har endog dristet seg til å lette på tøyet for å få litt farge på kroppen før sommeren kommer. Med mager kylling som ingrediens serveres et lettere wokmåltid som kanskje både frister og samtidig føles tvingende nø
    24. april 2003
  • 23 April 2003 - 10:50

    God som gull

    Ørret fra norske oppdrettsanlegg er klar til å erobre Europa under det nye merkenavnet Norsk Fjord Ørret. Drahjelpen er selvsagt Charles Tjessems gull i kokke-VM. Og japanerne som allerede har sterke preferanser for ørret som råvare til sushi og sashimi.
    23. april 2003
  • 23 April 2003 - 01:00

    A cool summerbreeze

    En utrolig enkel men også spennende hverdagsrett er hva vi håper at denne salaten skal gi deg. Raskt å tilberede må ikke nødvendigvis bety det samme som enkel smak. En sauvignon blanc fra Loire vil nok også bidra sterkt til hyggen rundt middagsbordet.
    23. april 2003
  • 21 April 2003 - 01:00

    Eggepanne med squash

    Egg og påske hører garantert sammen. Vi spiser gjerne egg til frokost, og fortsetter også med andre matretter og bakverk der egg er en viktig ingrediens. Som i dag, hvor vi mikser sammen en eggepanne med masse godt i. Hva du ønsker å ha i glasset er opp t
    21. april 2003
  • 17 April 2003 - 01:00

    Ovnsbakt laksefilet

    Fisk har også sin plass i påsken. I dag er det laks som står på menyen, og den følges av en deilig fransk hvitvin. Nyt måltidet uten stress og mas, og kos deg ordentlig med maten.
    17. april 2003
  • 15 April 2003 - 01:00

    Påskepai

    Påskepai bør, som navnet tilsier, være en perfekt og enkel middag i disse dager - uansett om du er hjemme eller på tur. Spansk hvitvin er forslaget for vinglasset.
    15. april 2003
  • 14 April 2003 - 14:30

    Onsdag 14. mai i Oslo - Smak 14 av Plaimonts deilige viner

    I området Gascogne, ikke langt unna Bordeaux, finner vi vinområdet Côtes de Saint Mont der kvalitetsprodusenten Plaimont holder hus. Her lages en rekke gode viner, ikke bare fra Côtes de Gascogne, men også fra området Madiran. Bli med og smak en lang
    14. april 2003
  • 14 April 2003 - 01:00

    Moules Light Beer

    Blåskjell er på lik linje med andre skalldyr relativt lette å forholde seg til. Imidlertid kan det være lurt å behandle slike råvarer med størst mulig forsiktighet med hensyn til temperatur ved oppbevaring. Lyst øl eller en frisk hvitvin er nam-nam til sl
    14. april 2003
  • 12 April 2003 - 01:00

    Uer med pasta og bønner

    Uer er en fisk du kan si mye pent om, men at den ser vakker ut der den kommer opp av vannet med sine store øyne når fiskelykken er deg bi - det er vel å trekke det litt langt. Årsaken til de store øynene er at den holder til på dypt vann og ikke klarer å
    12. april 2003
  • 11 April 2003 - 01:00

    Østers naturell

    Østers i naturell tilstand er rått og lekkert. Selvsagt er det mange som ikke kan fordra denne råvaren, og som ei heller ikke under noen omstendigheter ønsker å tilnærme seg den. For alle oss andre er det bare å slurpe i vei - med eller uten champagne. Go
    11. april 2003
  • 11 April 2003 - 01:00

    Apéritifs store påskemeny 2003

    Uansett hvor du velger å tilbringe påsken gir vi deg hver eneste dag forslag til deilige måltider og tilsvarende drikke. I tillegg får du en rekke tips til andre deler av livets goder. Sats på det tradisjonelle eller prøv noe nytt med Apéritif. God påske!
    11. april 2003
  • 09 April 2003 - 01:00

    Kyllingwok

    Mager kylling og godt tilbehør er dagens oppskrift på et vellykket måltid. Styrken på sausen kan du tilpasse selv, men da bør du også tenke på hva du skal servere i glasset. Vi anbefaler en svært rimelig hvitvin fra Moseldalen.
    09. april 2003
  • 08 April 2003 - 14:41

    Svinaktig godt

    Svinerullade med reker, orientalsk svinesauté eller fersk suppe med svinekjøtt, alt sammen delikat, magert, men absolutt viktigst; det er godt. Paret med godt drikke får du på hverdagene et lite festmåltid. Oppskrifter og vinforslag er alltid med når Apér
    08. april 2003