Østers i Bloody Mary
Fremgangsmåte
- Ta østersene ut av skallet og fordel i like mange martiniglass.
- Bland tomatjuice, tomat og vodka og smak til med salt, pepper og Worcestersaus.
- Fordel sausen over østersene.
Her finner du mange retter med østers
Drikke som passer til denne oppskriften
Tunfisktartar med vårløk og teryakisaus
Fremgangsmåte
Skjær tunfisken i 2x2 med mer terninger. Skjær vårløken i tynne skiver. Bland vårløk, tunfisk og teryakisaus. Smak til med salt og pepper. Formes som små egg og serveres i en skje som ligger oppå havsalt i et martiniglass.
Kamskjelltartar med chili, sitrus og koriander
Fremgangsmåte
Hakk kamskjellene på samme måte som tunfisken. Bland med chili, litt revet sitronskall og noen dråper sitronsaft, olje og koriander. Smak til med salt og pepper. Formes som små egg og serveres i en skje som ligger oppå havsalt i et martiniglass.
Drikke som passer til denne oppskriften
Gåselever og svineknoketerrine i savoykål
Fremgangsmåte
Kok en lettsaltet svineknoke mør og plukk den for kjøtt. Bland kjøttet med god gåseleverterrine (fra boks hvis du ikke får tak i "fersk"). Blansjer to-tre savoykålblader i kokende vann i to minutter. Avkjøl i kaldt vann. Tørk godt før du fordeler kjøttet utover bladene som legges på taksteinvis. Rull sammen. La hvile litt slik at terrinene setter seg før du skjærer i tynne skiver.
Drikke som passer til denne oppskriften
Hummergelé med grillet hummer og artisjokk
Fremgangsmåte
- Kok hummerne i ca 4 minutter. Hvis du kjøper ferdigkokte, starter du her:
- Del hummerne i to på langs og ta ut kjøttet.
- Lag kraft av skallene: Stek hummerskall i olje sammen med løk, hvitløk, gulrot og stangselleri. Tilsett ½ ss tomatpuré. Hell over fiskekraft fiskekraft og 1½ dl tørr hvitvin og la det småkoke i 20 minutter. Sil kraften.
- Det skal være ca en liter igjen. Klar hummerkraften med eggehviter og seifilet som når du lager consommé: Ha eggehviter og fisk i en kjele tilsett kald hummerkraft. Bland godt. Kok opp og la trekke 20 minutter. Skum av urenheter. Sil gjennom et klede.
- Nå er kraften klar og ren. Smak til med salt og pepper. Tilsett 4½ plater gelatin som du først bløter i litt kaldt vann og deretter rører ut i litt kokende vann. Dette vispes ned i kraften. Når geléen begynner å stivne, has den i en dyp tallerken sammen med stykker av kokt artisjokk. Frem til og med dette stadiet kan gjøres på forhånd.
- Dessuten lager du wasabiaiolien på forhånd: Lag aioli (hvitløksmajones) selv eller bruk ferdigmajones som du smaker til med presset hvitløk. Tilsett wasabipulver. Det er sterkt, så du må være forsiktig. Smak eventuelt til med salt, papper og noen dråper sitron.
Flere deilige retter med hummer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
80 POENG
Slik lager du aioli
Fremgangsmåte
- Hell væsken over brødet og la det trekke i 5-10 minutter.
- Press ut så mye væske som mulig. Ha brød og hvitløk i en tremorter og støt heftig i 5 minutter til du har en jevn pasta.
- Gni inn eggeplommer og salt til blandingne er tykk og seig. Fortsett med å arbeide inn oljen dråpe for dråpe.
- Når aiolien er blitt en tykk krem kan du bytte ut støteren med en trådvisp og tilsette oljen litt raskere.
- Tynn med vann og sitronsaft hvis den blir for tykk.
- Anretning:
- Grill hummerhale og klo. Legg oppå geleén, pynt med wasabiaioli, frisk pak choy og russisk kaviar.
Drikke som passer til denne oppskriften
Rådyrfilet i parmaskinke med skogsopp og pastabagel og trøffelsaus
Fremgangsmåte
Del ytrefileten i åtte like store og runde stykker. Brun stykkene. Rull dem inn i hver sin skive med parmaskinke. Brun nok en gang og stek til medium eller etter ønske. La kjøttet hvile frem til anretning.
Lag pastadeig og kjevle ut på vanlig måte. Skjær ut 8 store bagel- eller smultringformede ringer. Du kan spørre din faste leverandør av fersk pasta om det er mulig å bestille slik pasta, så slipper du unna den jobben. Pastaringene kokes to minutter. Etter koking legges ringene på oljet papir og oppbevares på et lunt sted til anretningen. Pass på at de ikke tørker ut. Stek skogsopp i litt smør og smak til med salt og pepper. Rens og skjær skorsonnerrot i passe biter. Stek i smør og dryss over litt sukker og stek videre til sukkeret er smeltet. Smak til med salt og pepper.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
AustraliaVolum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalg84 POENG
-
81 POENG
Lime og hvit sjokoladeisparfait på glasert ananas og rødvinskokt fiken, pain d'épice toast
Fremgangsmåte
Kok sukker med litt vann til 120 grader. Pisk eggeplommer og tilsett den varme sukkerlaken. Pisk til det er kaldt. Tilsett smeltet hvit sjokolade som er lett avkjølt. Pisk eggehvite og sukker til seig marengs. Brett først marengsen og deretter kremen inn i sjokoladeblandingen. Vend i limeskall og -kjøtt. Hell i porsjonsformer og frys. Dette gjøres en eller to dager i forveien. Fiken og ananas tilberedes dagen i forveien og settes kjølig.
Glasert ananas
kjær ca 1 cm tykke skiver av en fersk ananas uten skall og kjerne. Brun ananasen i smør og dryss over sukker og en skvett ananasjuice. Kok til ananasen får en litt gjennomsiktig farge.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG