Julemat fra havet
Festmousse med ørret
Fremgangsmåte
Løs opp aspiken i kokende vann og avkjøl. Ha fisk, rømme, sitron og majones i en foodprocessor og kjør til alt er godt blandet. Rør inn frisk dill og røykt laks. Tilsett aspiken.
Pisk fløten og vend den forsiktig i fiskeblandingen. Fyll blandingen i en mønstret form som er skylt i kaldt vann. La formen stå kjølig i 2-3 timer. Hvelv moussen på et fat og pynt med røykt laks, majones og frisk dill.
Til forrett kan moussen lages i små former, en vanlig kaffekopp er en fin form.
Tips: Moussen kan tilsettes reker, lakserogn eller kreps isteden for røykt laks.
Flere deilige retter med ørret finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
77 POENG
Slik sylter du laks
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til laken i en kjele, kok opp og avkjøl.
Skjær laksefiléten fri for skinn, ben og grått kjøtt. Skjær det rød laksekjøttet i terninger på ca 1-2 cm. Strø salt over og bland forsiktig så all laksen blir godt saltet. La stå med salt på i ca. 2 timer.
Skyll av saltet og tørk terningene på et kjøkkenpapir. Skjær løk og purre i skiver. Legg lakseterningene, purre og løk lagvis i et glass eller krukke. Hell laken forsiktig over laksebitene. La laksen marinere ett døgn på et kjølig sted, før servering. Oppbevar laksen i kjøleskap i laken.
Serveres med rømme og grovt brød.
Alternativ: Erstatt litt av laksen med fast hvit fisk for eksempel kveite eller uer.
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 111.00 kr Bestillingsutvalg87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Basisutvalg, kategori 680 POENG