Selv om polets satsing på «småskalaviner» fra Australia i stor grad gjelder dyrere viner enn de fleste kjøper fra down under, er det noen gode kjøp.
Først og fremst av druen shiraz men også noen cabernet'er og rieslinger. Andre derimot er veldig høyt pr
Rieslinger fra 1993 og 1996 er ikke hverdagskost for den som er ny i vinverdenen. Ei heller for den som ikke er utstyrt med perfekte lagringsforhold.
Men unn deg for all del muligheten til å smake en vellagret riesling. Prisene er dessuten stor
Italia redder nyhetene denne gangen med en håndfull viner i prisklassen 130-150 kroner. Nord-Portugal bidrar dessuten med mye smak i en internasjonal stil.
Også de andre representantene for den nye verden, som California, Chile, Sør-Afrika og Argentina,
En hvitvin med nok smak til å følge en vinterlig meny som tangerer hundrelappen er ikke hverdagskost. Dens røde brødre er også verd å strekke seg etter.
Knapt noen annen vin uttrykker sitt opprinnelsessted sterkere enn chablis. Selv moderne fremstillingsmetoder må gi tapt i forsøket på å viske ut eller dekke over den tydelige chabliskarakteren. Noe som gjør denne vintypen til manges personlige favoritt.
Alvarinho fra Monção og Melgaço i Portugal er albariño fra andre siden av grensen overlegen. Langt fastere og mer mineralsk og med større lagringspotensial.
Telmo Rodriguez er ikke bare stor i kjeften. Han overbeviser hver gang han drar frem ny kort og områder fra ermet. Og det i et tempo som er til å miste pusten av.
Dette er den ypperste luksus en sen vintersøndagsmorgen, spesielt når det serveres med en champagne som i tillegg til komplekse briochelignende aromaer også bringer inn modne søtlige frukttoner.