Italiensk eleganse fra Castello di Monsanto (venteliste)

Bli med og smak ti fabelaktige viner, deriblant Chianti Classico tilbake til 1977!
Redaksjonen
07 Februar 2007 - 10:10

Det er med stor glede vi igjen kan invitere til en spennende vinsmaking med italienske viner fra det kjente og kjære området Chianti.
 
Denne kvelden har du en unik mulighet til å bli kjent med de elegante vinene til Castello di Monsanto - ledet av ingen andre enn Laura Bianchi selv.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
Nyskapende og kompromissløs
Den moderne historien til et av Italias mest prestisjetunge vinområder, Chianti, starter med nettopp Castello di Monsanto i 1962.
 
Dette året lagde Fabrizio Bianchi sin første årgang av Il Poggio - den første enkeltvinmarksvin noensinne i Chianti Classico.

Utrolig bredde
Denne kvelden får du en enestående sjanse til å smake to årganger av Monsanto Nemo, og ikke mindre enn tre årganger av den raffinerte Il Poggio - 2001, 1982 og 1977!
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Allegrini">Les mer om Castello di Monsanto her (klikk)
 
Pass på å ikke gå glipp av denne utrolige smakingen - invitér dine kjente og kjære til en eksklusiv kveld med Laura Bianchi.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 

Dette er vinene vi får smake denne kvelden:
 
• Monsanto Chardonnay 2003 (BU fra mars 07, varenr: 49022, kr 202,50)
• Vin Santo La Chimera 1993 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 290,-)
• Chianti DOCG Monrosso (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 150,-)
• Chianti Classico Riserva 2003 (BU fra mars 07, varenr: 49021, kr 224,50)
• Monsanto Nemo 1999 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 440,-)
• Chianti Classico Riserva Il Poggio 1982 (tilleggsutvalg varenr: 61179, kr 1018,60)
• Chianti Classico Riserva Il Poggio 1978 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 975,-)
 
è Meld deg på her (klikk) <(fulltegnet - venteliste)
 
Dette arrangementet er nå fulltegnet, men du kan registrere deg på venteliste. Vi vil da kontakte deg straks vi kan tilby deg plass(er).

Tid: 28. februar 2007 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 545,- inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 70230545705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 280207. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 22.02.07 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Chianti Classico på sitt beste
Castello di Monsantos moderne historie begynner i 1962, i det Fabrizio Bianchi lager sin første Il Poggio, som er den første enkeltmarksvinen overhodet i Chianti Classico.
 
Fabrizios far hadde kjøpt Castello di Monsanto noen år tidligere og gitt det stedet i bryllupsgave til sin sønn Fabrizio. Vingården og dens kjellere har eksistert siden 1740, men det var først under Fabrizios ledelse at den fikk sin høye status.
 
Nyskapende
Å være forut for sin tid og ikke være redd for å eksperimentere har alltid vært Fabrizio Bianchis ledestjerne. Enkeltmarken Il Poggio ble møysommelig ryddet sten for sten i 1962 for å bli til Chianti Classicos første cru.
 
I 1968 endret Fabrizio blandingen i sin Chianti Classico. Han tok vekk begge de hvite druene - hvit Trebbiano og Malvasia - og beholdt kun Sangiovese, Canaiolo og Colorino. Han var også den første som lagde en enkeltmarksvin av 100 % Sangiovese - Fabrizio Bianchi Sangiovese.
 
Laura Bianchi
Castello di Monsanto ledes i dag av Fabrizios datter Laura Bianchi. Eiendommen består av 206 hektar med land, hvorpå halvparten er skog og 15 hektar med beplantet med oliventrær.
 
Vinmarkene ligger på en høyde mellom 250 og 310 meter over havet og dekker et område på 72 hektar. Sangiovese, Canaiolo, Colorino, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Trebbiano og Malvasia er druetypene vi finner på området. Druene er helt og holdent håndplukket.
 
Påmeldingslenken finner du ovenfor.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne
Dagens rett

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne

Du kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg
Dagens rett

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg

Torsk er en sikker vinner fra fiskedisk eller fryseboks. Når den får følge av en smaksrik "paella" basert på det du har i kjøleskapet, er seieren sikret.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her glemmer du helt at dette er en alkoholfri drink
Ukens drink

Her glemmer du helt at dette er en alkoholfri drink

Det er bare formen på glasset som ikke stemmer. Men smaken er så nær originalen som det er mulig å komme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med brasiliansk klippfiskgryte på bordet blir det høy stemning
Dagens rett

Med brasiliansk klippfiskgryte på bordet blir det høy stemning

Det er vanskelig å overgå brasilianerne når det kommer til å tilberede vår egen klippfisk med kjærlighet og intensitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne
Dagens rett

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne

Du kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg
Dagens rett

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg

Torsk er en sikker vinner fra fiskedisk eller fryseboks. Når den får følge av en smaksrik "paella" basert på det du har i kjøleskapet, er seieren sikret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til taco
Mat og vin i kombinasjon
Vin til taco

Slik velger du vin til taco

Fredagstacoen har har nesten blitt hellig her i Norge, og mange koser seg kanskje med et glass vin på fredagskvelden. Hvilken vin velger vi da til taco?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
+

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant

Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her glemmer du helt at dette er en alkoholfri drink
Ukens drink

Her glemmer du helt at dette er en alkoholfri drink

Det er bare formen på glasset som ikke stemmer. Men smaken er så nær originalen som det er mulig å komme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her