Den definitive drikken på 1800-tallet var uten tvil
Absint , en urtelikør med et farlig høyt alkoholnivå på godt over 70 prosent og med deliriske virkemidler.
Den grønne fe, som den ble kalt, ble raskt populær blant artister og poeter som søkte nye nytelser så vel i sitt hjemland Frankrike som her hjemme i Norge.
Kanskje var det mystikken rundt denne grønne fe eller at den inspirerte til kreativitet som gjorde den så populær?
Absint sies å være en underliggende påvirker i verker av Verlaine, Rimbaud, Baudelaire, Oscar Wilde, Manet, Toulouse-Lautrec, og senere Picasso.
Men alt med måte. Manglende måtehold er en av årsakene til at absint fikk et dårlig rykte rykte og etter hvert ble forbudt.
Nyt den blandet med vann eller på den tradisjonelle metoden slik den ble servert i Paris på 1800-tallet.
Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.
Fremgangsmåte
En absinth-skje er en hullete teskje som er designet for å ligge over selve absinthglasset.
Legg sukkerbiten på skjeen, hell absinthen over sukkeret og tenn på. Rør det varme sukkkeret inn i likøren og ha i vann.
Tips: Vær forsiktig når du tenner på da dette er en sterk likør som brenner godt. Brenningen av sukkeret er ment for å hjelpe til med å røre dette ut i drikken, men du kan oppnå den samme effekten ved å helle brennevinet over og spe med vann og røre godt.
Ingredienser: