Sommerbowle
1,5 l Farris med grapefruktsmak
1,5 l rosa grapesoda
isbiter
jordbær i skiver
kiwi i skiver
Alt blandes i en bolle rett før servering.
Her kan du variere og lage din egen vri med for eksempel eplejuice og hvitvin.
Ingers greske variant
5 store tomater i skiver
10 gule cherrytomater i skiver
1 stor løk i skiver
150 g brokkoli i små buketter
fetaost i terninger, gjerne marinert
nykvernet pepper
2-3 ss olivenolje
1-2 ss vineddik
Bland alle ingrediensene og ha de i en vid bolle eller på et fat. Hell olje og eddik over og kvern pepper på rett før servering.
Stines pastasalat med eple
3 dl lettrømme
2 ss ravigottesaus
finhakket basilikum
100 g kokt pasta
1 eple i terninger
100 g skinke i strimler
1 rød paprika i terninger
½ agurk i halve skiver
½ løk i terninger
salt
pepper
pinjekjerner
Bland lettrømmen og ravigottesaus og løft de øvrige ingrediensene i og anrett salaten på et fat.
Gunillas blomkål spesial
1 beger yoghurt naturell
3 ss appelsinjuice
1 blomkålhode
2 båter vannmelon
1 bunt rucculasalat
Lag dressing av yoghurt naturell og appelsinjuice. Smak til med salt og pepper. Bland ingrediensene til salaten og server dressing ved siden av.
Astrids potetsalat
2 ts dijonsennep
2 dl olivenolje
1 dl vineddik
1 fedd knust hvitløk
½ ts salt
litt pepper
10 kalde kokte poteter i skiver eller terninger
1 liten bunt vårløk i strimler
2 kokte egg i båter
1 gul paprika i strimler
Lag dressingen og bland de øvrige ingrediensene i. Salaten kan med fordel lages i god tid før servering slik at den får tid til å godgjøre seg.
Steinars franske blanding
1 hode lollorosso
1 hode isbergsalat
2 bunter rucculasalat
Vask salaten godt. Riv den i biter. Bland alle salattypene i en bolle. Server olivenolje og vineddik ved siden av.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Fotograf: Astrid Hals