Fest med salat

Lag spleisefest. Be gjestene ta med seg sin egen ferdiglagde salatspesialitet, eller lag et bord med medbragte råvarer og tilbered maten sammen. Nå bugner det av sommerens grønnsaker. Husk godt brød og god drikke til.
Redaksjonen
30 Juli 2000 - 00:00

Sommerbowle
1,5 l Farris med grapefruktsmak
1,5 l rosa grapesoda
isbiter
jordbær i skiver
kiwi i skiver

Alt blandes i en bolle rett før servering.
Her kan du variere og lage din egen vri med for eksempel eplejuice og hvitvin.

Ingers greske variant

5 store tomater i skiver
10 gule cherrytomater i skiver
1 stor løk i skiver
150 g brokkoli i små buketter
fetaost i terninger, gjerne marinert
nykvernet pepper
2-3 ss olivenolje
1-2 ss vineddik

Bland alle ingrediensene og ha de i en vid bolle eller på et fat. Hell olje og eddik over og kvern pepper på rett før servering.

Stines pastasalat med eple
3 dl lettrømme
2 ss ravigottesaus
finhakket basilikum
100 g kokt pasta
1 eple i terninger
100 g skinke i strimler
1 rød paprika i terninger
½ agurk i halve skiver
½ løk i terninger
salt
pepper
pinjekjerner

Bland lettrømmen og ravigottesaus og løft de øvrige ingrediensene i og anrett salaten på et fat.

Gunillas blomkål spesial
1 beger yoghurt naturell
3 ss appelsinjuice
1 blomkålhode
2 båter vannmelon
1 bunt rucculasalat

Lag dressing av yoghurt naturell og appelsinjuice. Smak til med salt og pepper. Bland ingrediensene til salaten og server dressing ved siden av.

Astrids potetsalat
2 ts dijonsennep
2 dl olivenolje
1 dl vineddik
1 fedd knust hvitløk
½ ts salt
litt pepper
10 kalde kokte poteter i skiver eller terninger
1 liten bunt vårløk i strimler
2 kokte egg i båter
1 gul paprika i strimler

Lag dressingen og bland de øvrige ingrediensene i. Salaten kan med fordel lages i god tid før servering slik at den får tid til å godgjøre seg.

Steinars franske blanding
1 hode lollorosso
1 hode isbergsalat
2 bunter rucculasalat

Vask salaten godt. Riv den i biter. Bland alle salattypene i en bolle. Server olivenolje og vineddik ved siden av.

Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Fotograf: Astrid Hals

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan du også lage cæsarsalat
Dagens rett

Slik kan du også lage cæsarsalat

Det finnes like mange oppskrifter på denne klassikeren som det finnes kokker. Men noen ting ha de felles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her