Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 26 Juni 2003 - 01:00

    Marinert tomat og mozarellasalat med krydderbakt kylling og bakte Rossevalpoteter

    Et spennende måltid med masse smak og kanskje like lang smak som navnet på dagens rett indikerer er dagens middagsforslag til deg. Den lange tittelen blottlegger nemlig til fulle hva du får servert, og det hele ser svært så innbydende ut.
    26. juni 2003
  • 24 Juni 2003 - 01:00

    Sprø salat med bisque

    Sjøkreps er en svært viktig ingrediens i dagens middagsforslag. Husk endelig på at skallrestene er en like viktig ingrediens i bisquen. Vi medgir gjerne at oppskriften er noe mer avansert enn normalt. La imdlertid ikke dette være noen hindring for deg til
    24. juni 2003
  • 23 Juni 2003 - 01:00

    Pølsefest på grillen til St. Hans

    Pølsefest forbindes i størst grad med barneselskaper. Imidlertid finnes det i dag et utall delikate pølsevarianter som med fordel kan trekkes frem på grillrista, spesielt nå som det er St. Hans. Øl er nærliggende som drikke, men det finnes selvsagt altern
    23. juni 2003
  • 22 Juni 2003 - 01:00

    Sommersalat nr. 1

    Sommersalater er noe helt for seg selv. Ikke så mye ingrediensene i seg selv, men mer i at sammensetningen passer sommeren så inderlig godt. Derfor satser vi i Apéritif på nettopp slike middager i denne lyse årstiden. Selvsagt med forslag til knakende god
    22. juni 2003
  • 20 Juni 2003 - 01:00

    Spekematanretning

    Spekemat hører årstiden til. Vi gir deg her en full meny med alt det tilbehør du kan begjære. Forslag til vin i begge valører følger selvsagt med. Friskt øl er jo også godt til spekematen, så inviter noen gjerne noen vin- og ølvenner til fest.
    20. juni 2003
  • 16 Juni 2003 - 14:37

    Trygt, godt og blått

    Like sikkert som at sommeren er her, strømmer det på med meldinger om giftige blåskjell. Men det gjelder selvsagt bare blåskjellene du plukker selv. For de som du kjøper i butikken kommer alltid fra oppdrettsanlegg som er helt utenfor fare.
    16. juni 2003
  • 12 Juni 2003 - 14:34

    10. august i Oslo - NM i østersåpning 2003

    FIXME: not implemented embed type for object type : <embed> I dag går NM i østersåpning av stabelen klokken 16:00 på Rådhusplassen i Oslo. Du som leser Apéritif på nettet kan inntil det siste melde deg på som gratis tilskuer. Vi kan love deg en
    12. juni 2003
  • 12 Juni 2003 - 01:00

    Chilimarinert kyllingfilet

    Kylling er en mager og svært takknemlig råvare å jobbe med i kjøkkenet. Kjøttet smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Tips til marinering samt gode vinforslag av både rød og hvit karakter får du dersom du leser vi
    12. juni 2003
  • 10 Juni 2003 - 01:00

    Ostepai

    Pai er sommermat, og nå som vi er kommet godt ut i juni måned er det på høy tid å lage i stand lettere retter som samtidig er enkle å tilberede. Server gjerne en deilig salat til denne retten. Rent og godt drikke hører også til.
    10. juni 2003
  • 05 Juni 2003 - 01:00

    Grillede lammekoteletter

    Er grillen klar for sommeren? Et grillselskap kan legges opp til et spleiselag hvor gjestene bidrar med mat og er aktive i tilberedningen. Eller man kan gjøre alt klart på forhånd slik at man får masse tid til å hygge seg og prate med hverandre. Og med de
    05. juni 2003
  • 03 Juni 2003 - 01:00

    Kokkens beste sommersalat

    Rødt, grønt, gult og hvitt, alle regnbuens farger er hva du finner blant ingrediensene til denne lekre sommersalaten. For å matche rettens smakskarakter er vårt vinforslag i dag en ny og rimelig frisk hvitvin fra naboområdet til Sancerre.
    03. juni 2003
  • 01 Juni 2003 - 01:00

    Eksotisk svinefilet

    En litt spenstig grillrett skal etter det vi håper få deg i ordentlig sommerhumør. Her er det masse krydder og en eksotisk grillsaus som du med enkelhet lager selv. Vi holder oss også i dag til italienske vinforslag og det er en saftig godbit som med ditt
    01. juni 2003
  • 30 Mai 2003 - 01:00

    Spekematanretning

    Det er like før vi entrer juni måned, og med den spekemat som jo hører sommeren til. Vi gir deg her en full meny med alt det tilbehør du kan begjære. Forslag til vin i begge valører følger selvsagt med. Friskt øl er jo også godt til spekematen, så valget
    30. Mai 2003
  • 29 Mai 2003 - 01:00

    Sjømatspyd på grill

    Selv om det er irriterende få fridager i mai dette året får vi ta til takke med de vi tross alt har. Vi fester vår lit til værgudene og klargjør grillen nok en gang. Sjømat kan med fordel grilles, og i Norge er vi velsignet med gode fiskeslag som gjør seg
    29. Mai 2003
  • 28 Mai 2003 - 12:18

    Matkulturpris 2003 tildelt kokk Harald Osa

    Mesterkokk Harald Osa er av en enstemmig jury kåret til vinner av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris. Prisen deles ut til en person som har utmerket seg spesielt ved å formidle verdien av et sunt og godt norsk kosthold, eller ved bevaring av våre mattrad
    28. Mai 2003
  • 26 Mai 2003 - 17:32

    26. juli - 2. august i Portugal: Bar- og baristakurs

    I samarbeid med Leirskole for voksne arrangeres det i sommer bar- og baristakurs i Portugal med Jesper Lind. En fin anledning til å treffe likesinnede samt nyte vellaget kaffe fra en av Norges for tiden mest innovative barpersonligheter.
    26. Mai 2003
  • 24 Mai 2003 - 01:00

    Lørdagspai

    Hva med en deilig og lettvint helgemiddag? Da kan vi kanskje friste deg med dagens smakfulle paioppskrift der lyst kjøtt i form av kylling eller kalkun spiller hovedrollen. En rikere hvitvin fra Sør-Frankrike frister vel kanskje i like stor grad også.
    24. Mai 2003
  • 23 Mai 2003 - 01:00

    Kamskjell og rekesnadder

    Ukeslutt, snart sommer og en stadig økende lyst på havets delikatesser er påtagende. Intet nytt med andre ord. Målet må være at vi i stadig større grad lar våre tanker gå i retning disse delikatessene. Friske hvitviner med en viss grad av fruktsødme, akku
    23. Mai 2003
  • 22 Mai 2003 - 01:00

    Grillspyd med svinekjøtt og aprikos

    Grillspyd er en festlig innfallsport til sommerlige utendørs-middager, enten du inviterer venner eller bare koser deg helt alene. Alternativene for hva du kan sette på spydene er nærmest uendelige. Og du får, i tillegg tips til en passende vin, også mulig
    22. Mai 2003
  • 20 Mai 2003 - 15:05

    Oslo 11. juni - Smak Chablis i all sin prakt

    Sommer, sol, varme. Hva er vel mer naturlig enn å innta noen glass med deilig Chablis på denne tiden av året? Bli med og smak minst 10 flotte viner fra Brocard , en av Chablis' beste produsenter. Servert av vinmakeren selv sammen med en utdypende beretn
    20. Mai 2003
  • 20 Mai 2003 - 01:00

    Grillede kyllinglår

    Grillede kyllinglår er nam-nam for både store og små. Dersom du faller for kryddersmøret er jo muligheten til stede for at denne oppskriften kan bli en av dine favoritter. Den spennende smaksretningen medfører også at dagens vinvalg faller på en rødvin fr
    20. Mai 2003
  • 19 Mai 2003 - 15:17

    Velsmakende hyllest til våren

    Mai er måneden for selskaper enten de riktig store hyllestene til årstiden eller til en jubilant eller de små og mer intime sammenkomstene for gode venner. Her er en velsmakende toretter som du får til lett som bare det med litt planlegging. Og selvsagt m
    19. Mai 2003
  • 19 Mai 2003 - 01:00

    Aspargessalat

    Du må for all del nyte de deilige aspargesbuntene som for tiden ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Sauvignon blanc er regnet som den aller beste match til asparges. Som regel i form av en Sancerre, men dagens vinforslag kommer imidlertid
    19. Mai 2003
  • 18 Mai 2003 - 01:00

    Sotstekt- og krydret ørret

    Ingen helg uten en skikkelig fiskemiddag. I dag er det ørret som skal tilberedes, og du må gjerne benytte utegrillen til formålet. Vi har funnet frem til en rekke gode vinforslag av både rød- og hvit karakter, alle til en relativt hyggelig pris.
    18. Mai 2003
  • 17 Mai 2003 - 01:00

    Mat på grillen for store og små

    17. mai er det høy stemning og masse snacks, brus, is og selvfølgelig; god mat. For mange er det blitt en tradisjon å grille på denne festdagen. Her får du noen forslag til hva både store og små kan nyte, ikke bare mens de holder grillspydet, men også får
    17. Mai 2003