Ikke bare kenguru og struts

Australierne lever ikke av ovennevnte delikatesser i følge Hugh Cochrane, vice president for europavirksomheten til Lindeman's Wines, en av Australias største og mest suksessrike vineksportør. Som bevis på det motsatte lar han oss få ta del i to australsk
Redaksjonen
01 Juni 2000 - 02:44

Reker i hvitløk og ingefær
4 porsj.
12 kjempereker
3-4 ss jomfruolivenolje
1 toppet ts finhakket frisk ingefær
2 hvitløksfedd
salt og nykvernet pepper
1/2 lime
dillkvist
friséesalat

Varm oljen i stekepannen, tilsett finhakket ingefær og hvitløk. Stek forsiktig i flere minutter under stadig omrøring til alt er mykt. Tilsett rekene (skallet skal være på), salt og pepper og stek i 3-4 minutter. Press saften fra en halv lime over rekene og dryss over finhakket dill. Legg rekene umiddelbart på en seng av friséesalat og server sammen med fersk brød.

Vinforslag: Bin 65 Chardonnay 1999 (kr 89,90, varenr. 2545).

Marinert lammekebab
4 porsj.
500 g mørt lammekjøtt
16 sjalottløk
16 aromasopp
4 squash
en kvist frisk timian

Marinade:
3 dl rødvin
4 ss jomfruolivenolje
3 fedd hvitløk
1 løk
en kvist frisk timian
ett laurbærblad
3-4 svarte pepperkorn
salt og nykvernet pepper

Lag marinaden ved å skrelle og finhakke hvitløksfeddene, skjære løken i grovere biter og blande med de øvrige ingrediensene. Hell marinaden over lammekjøttet som er skåret i passe store terninger. Dekk til og sett på et kjølig sted (ikke kjøleskapet) i flere timer, aller helst natten over.

Hell marinaden fra kjøttet og ta vare på den til selve grillingen. Skrell løken og skjær squashen i tykke skiver. Vask soppen. Tre kjøtt, løk og sopp på fire grillspyd. Hvis du benytter grill med åpen flamme, legg en kvist med timian på kullene for å gi ekstra aroma. Grill spydene i 5 minutter og snu flere ganger samtidig som du pensler med marinaden.

Spydene serveres med grønn salat og nye poteter.

Vinforslag: Bin 50 Shiraz 1998 (kr 99,90, 7721).
Første gang publisert august 1995

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er dette påskens beste kake?
Ukens kake

Er dette påskens beste kake?

I hvert fall har den alt som skal til for å gi kaffekosen riktig påskestemning. Her finner du oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse
+
Tester

Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse

Men en håndfull rimelige viner er det dessuten mulig å spare litt ved å kjøpe med seg fra flyplassen. Det viktigste er alltid at vinen holder god kvalitet i forhold til pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er dette påskens beste kake?
Ukens kake

Er dette påskens beste kake?

I hvert fall har den alt som skal til for å gi kaffekosen riktig påskestemning. Her finner du oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet
+
Godbiter i pollisten

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet

For den har fast plass og er et virkelig godt kjøp i ny årgang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her