Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 13 September 2003 - 01:00

    Farsert gåsebryst

    Gåsebryst er helgens store høydepunkt. Og hva passer vel bedre enn en deilig rød burgunder som faktisk er svært så rimelig priset? Det behøver nemlig ikke koste all verden å nyte livets goder - både på tallerken og i glasset.
    13. september 2003
  • 11 September 2003 - 08:57

    Høstens guleste

    Ingenting er som å gnage nykokte norske maiskolber med godt smør, men det finnes også alternative avnytelser av delikatesse. Som maislapper, og med litt kreolsk krydret tilbehør blir det fest midt i uka, som også ungene kommer til å sette pris på.
    11. september 2003
  • 09 September 2003 - 01:00

    Mexi-koteletter

    Grillsesongen er vel stort sett over for i år. Koteletter kan vi likevel med godt resultat tilberede på stekeplata året rundt. Dagens oppskrift er ganske kraftig, så derfor anbefaler vi et godt øl som drikkefølge. Og det er på polet du må dersom du ønsker
    09. september 2003
  • 07 September 2003 - 01:00

    Uer med risnudler

    Uer og wok er en sjelden kombinasjon. Men at det kan smake godt er hevet over enhver tvil. Kanskje dette også er en fin rett å servere til de som ikke ønsker rå fisk når man inviterer til et sushimåltid. Og du bare må sikre deg en flaske av den deilige it
    07. september 2003
  • 04 September 2003 - 13:09

    Krydret ventetid

    Mens vi venter på årets ferske lammekjøtt, må vi nøye oss med det nestbeste, nemlig lammepølser, og det i en riktig så varmt krydret versjon. Ingen dårlig erstatning, spesielt ikke når du kan kose deg med en god rødvin til.
    04. september 2003
  • 30 August 2003 - 01:00

    Moules Bacon and Cheese

    Blåskjell er nydelig og ikke minst rask mat. Men du kan også gjerne bruke litt ekstra tid på å kreere spennende noen nye smaksretninger. Som i dagens forslag, der bacon og ost gir skjellene litt ekstra innhold. Til en slik rett anbefaler vi øl - friskt og
    30. august 2003
  • 28 August 2003 - 10:21

    Sett klørne i krabbe

    Nå bugner fiskediskene med nykokt krabbe, og et ferdigrenset krabbeskall eller to blir til den deiligste kveldsrett til en overkommelig pris og uten for stort tidsforbruk. Heller ikke behøver du å bruke mye penger på drikkevarene som naturlig hører med.
    28. august 2003
  • 26 August 2003 - 10:00

    Bedriftsseminarer - events

    Hva med å gi bedriftens ansatte eller dine kunder en opplevelse de aldri vil glemme. Apéritif arrangerer events hvor nytelse står i fokus. Begrensningene settes kun av budsjettet. Og vi vil alltid tilby spennende opplegg. Har du egne idéer, ta kontakt med
    26. august 2003
  • 22 August 2003 - 09:17

    Blåskjell på belgisk

    Nå begynner blåskjellene å nærme seg den størrelsen vi ønsker for at det skal bli skikkelig vomfyll. Server dem på belgisk vis med pommes frites som du lager selv - og da kommer vi ikke utenom øl i glasset.
    22. august 2003
  • 20 August 2003 - 11:23

    16. september i Oslo - Smak superviner fra Rioja

    Igjen lar vi Spania komme på kartet. Denne gang er det La Rioja Alta, verdenskjent for sine rødviner fra det spanske området med samme navn, som skal trollbinde deg. De produserer syv forskjellige viner og samtlige skal smakes når eksportsjef Javier Amesc
    20. august 2003
  • 18 August 2003 - 12:19

    Italiensk vinsmaking med viner fra Pasqua

    Bli med på en eventyrlig smaking den 8. september når Ilaria Ippoliti fra Pasqua, et av Italias største privateide vinhus, kommer på besøk. Hun serverer deg hele 13 viner, og det er selvsagt både hvite, røde og ikke minst søte godsaker som kommer i glasse
    18. august 2003
  • 17 August 2003 - 01:00

    Spekematanretning

    Spekemat er velkommen kosemat. Vi gir deg her en full meny med alt det tilbehør du kan begjære. Forslag til vin i begge valører følger selvsagt med. Friskt øl er jo også godt til spekematen, så inviter noen gjerne noen vin- og ølvenner til fest.
    17. august 2003
  • 14 August 2003 - 11:46

    Apéritif inviterer til Norges største vinmesse - All verdens vin

    I dag søndag, i Oslo Spektrum, åpner Norges til nå desidert største vinmesse der du kan smake flere tusen forskjellige viner og møte produsenter fra hele verden representert ved 40 utstillere. Og selvfølgelig er det Apéritif som arrangerer All verden
    14. august 2003
  • 11 August 2003 - 11:37

    Raskt, ryddig og rent

    Ola Nilsson, Bagatelle, er for andre gang Norges raskeste og ryddigste østersåpner med en tid på 2 minutter og 12 sekunder for 30 perfekt åpnede østers. Men han klarte ikke å slå sin tidligere uoffisielle norgesrekord.
    11. august 2003
  • 10 August 2003 - 01:00

    Kyllingsalat med sommerlige frukter

    Kyllingsalat er god nok grunn til å invitere familie og venner på en aldri så liten ettersommervisitt. Imidlertid bør du sikre deg mer enn én flaske av dagens vinforslag, og kanskje noe alkoholfritt sprudlevann til eventuelle barn som dukker innom?
    10. august 2003
  • 07 August 2003 - 01:00

    Ørret Sashimi

    Sashimi er, i motsetning til sushi, et begrep vi hører relativt lite nevnt. Ironisk nok er sashimi den egentlige betegnelsen på rå fisk, mens det er risen i et sushimåltid som er opphavet til navnet "sushi". Vi forvirrer videre og serverer en hvitvin fra
    07. august 2003
  • 05 August 2003 - 14:25

    1. september i Oslo - Spis middag med vinprodusenten Chapoutier

    Bli med på Wine Makers Dinner der du får møte Karine Grey fra Rhônes kanskje mest anerkjente produsent, Chapoutier. Lars Erik Underthun på spisestedet Feinschmecker komponerer for anledningen en helt spesiell 5 retters meny som er nøye tilpasset de ni lek
    05. august 2003
  • 03 August 2003 - 01:00

    Grillspyd til både små og store

    Det er slett ikke sikkert at fisk på grillen er barnas favorittmat. Vi forsøker derfor å tillempe oss de yngstes smakspreferanser, og serverer i dag både voksen- og barnevariant av Dagens rett. Også i glasset - selvsagt. Varier gjerne med tilgjengelige rå
    03. august 2003
  • 31 Juli 2003 - 16:55

    Hvitt kjøtt på grillen

    Begynner du å gå lei av å til stadighet grille fileter av okse eller lam? Fortvil ikke; det finnes nemlig gode alternativer, også i kjøttveien. Her gir vi deg mange flotte grilloppskrifter med kylling og kalkun, selvsagt nøye matchet med de riktige vinfor
    31. juli 2003
  • 19 Juli 2003 - 01:00

    Honningmarinert skinkebiff

    Du er vel ikke lei av å grille allerede? I dag er det skinke som skal godgjøres på grillrista. Litt marinade må til, og da trenger vi en passende vin - som i dag er fra Rioja. Kos deg med grillen og benytt de deilige sommerdagene til kos.
    19. juli 2003
  • 14 Juli 2003 - 01:01

    Grillsnadder med kylling

    Over hele verden spises kylling, og akkurat det er lett å se på alle kylling-marinadene som finnes! Lag dine egne marinader med oppskriftene du får her, og fyr opp grillen. Vinforslag følger selvsagt med.
    14. juli 2003
  • 11 Juli 2003 - 01:00

    Gratinerte o-skjell

    Skjell er alltid velkomment spise, oftest i naturlig form eller dampet. Dersom du setter pris på nye tips til tilberedning, og ikke er altfor kritisk til at det tukles med skjellene, vil Dagens rett garantert falle i smak - sammen med en rimelig hvitvin.
    11. juli 2003
  • 02 Juli 2003 - 01:00

    Salami Beach

    Dagens rett, Salami Beach, er som navnet indikerer en god kandidat for et måltid du kan innta på stranda. Vi henstiller riktignok om at drikkeforslaget nytes i andre og mer velegnede omgivelser. Hvis ikke kan du raskt få politiet på nakken.
    02. juli 2003
  • 01 Juli 2003 - 01:00

    Sommersalat med skalldyr

    Sommeren er definitivt på plass. Derfor er også Dagens rett tilpasset årstiden, og vi serverer sommersalat med skalldyr. En lett og herlig rett som blir fullkommen med en utrolig sjarmerende og svært rimelig fransk hvitvin.
    01. juli 2003
  • 27 Juni 2003 - 01:00

    Sommerkål med spekemat og Bulgur med tomat

    Sommerkål er både sunt og godt. Matchet med litt spekemat og dressing, bulgur og en deilig tysk hvitvin er vi raskt oppe i skyene og svever. Husk å nyte de deilige friske grønnsakene i sommer!
    27. juni 2003