Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 16 November 2001 - 02:00

    Verdens største smakerom

    Paul Jaboulet Ainé i Rhône har laget kanskje verdens største rom for smaking i noen kjempegrotter i Crozes-Hermitage. De ble brukt av huleboere for tusenvis av år siden. Under andre verdenskrig ble flymotorer reparert der. Men nå har vinen inntatt hulene
    16. november 2001
  • 15 November 2001 - 02:00

    Rekordvekst for grensehandelen i oktober

    I oktober økte nordmenns kjøp av vin og brennevin med 59,5 prosent i forhold til samme måned i fjor. Det er suveren rekord i år for en enkelt måned, og det er handelen med vin som øker mest.
    15. november 2001
  • 14 November 2001 - 02:00

    Italiensk vin selges en primeur på nettet

    En tysk forretningsmann, Mako Onfermann, har startet nettsiden winetip.com dr han nå selger italiensk vin en primeur, i fat, som er vanlig i Bordeaux.
    14. november 2001
  • 13 November 2001 - 02:00

    Arkeologer fant 2000 år gammel vingård

    Allerede for 2000 år siden ble det produsert vin i Egypt av romerne. Det viser utgraveringer som nå er foretatt i Nil-deltaet nær Alexandria. Fremdeles produseres det både rød- og hvitvin i området
    13. november 2001
  • 12 November 2001 - 19:10

    Tirsdag 4. desember - Smak italiensk vin fra Piemonte

    Det finnes vel knapt et vinområde i Italia som har bedre renomme enn Piemonte. Alle har vi vel hørt om de kostbare Barolo- og Barbaresco-vinene. Hele 10 viner (pluss én skikkelig godbit av eldre årgang) er hva vi byr deg på når Prunotto skal vises frem. G
    12. november 2001
  • 12 November 2001 - 12:03

    Nord-Norges egen akevitt

    Det skulle gå mange år før det nordnorske folk fikk en akevitt som de kunne kalle sin egen, men nå har det skjedd - med lansering på hederskronte Harald Jarl - for anledningen ved kai i Oslo.
    12. november 2001
  • 12 November 2001 - 02:00

    Folk foretrekker fruktighet fremfor ettersmak

    En tysk undersøkelse viser at de som drikker vin foretrekker en fruktig vin fremfor en med mye syre og lang ettersmak. Gjennomsnittet mener at sistnevnte karakterer er lite ønskelig. Undersøkelsen er basert på nesten 3500 intervjuer med ikke-eksperter på
    12. november 2001
  • 11 November 2001 - 15:59

    Ny vin- og viltmiddag 3. desember - Et herlig alternativ til julebordet

    Det første arrangementet ble utsolgt på et blunk. Derfor inviterer vi nok en gang til Restaurant Fogo nå den 3. desember. Du skal oppleve det beste av norsk vilt satt i kombinasjon med supre viner fra Frankrike, Italia og Portugal. Lær samtidig hva slags
    11. november 2001
  • 09 November 2001 - 11:00

    All grunn til glede - også for lagring

    I fjor konkluderte vi med at det aldri har vært laget så mye godt juleøl noensinne. Og julestemningen er minst like høy i år med mange velkomponerte juleøl i så vel klasse D, juleøl og julebrygg, som i klasse F som er det ekte juleølet.
    09. november 2001
  • 09 November 2001 - 02:00

    Salget av Beaujolais Nouveau opp i USA og i Norge...

    Mens resten av verden er mindre opptatt Beaujolais Nouveau øker salget i USA. Georges Duboeuf er den produsenten som har størst suksess. - I Norge er det lovende produkter på gang til den 15. november, sier Apéritifs redaktør Aase E. Jacobsen.
    09. november 2001
  • 09 November 2001 - 02:00

    Russland nasjonaliserer vodkaproduksjonen

    Det statlige russiske patentkontoret har overført rettighetene til 43 vodkamerker til landbruksdeaprtementet. På et øyeblikk er hva som opplagt er et lukrativt produkt nasjonalisert. Tiltaket er det siste i en rekke for å få alkoholindustrien under statli
    09. november 2001
  • 06 November 2001 - 02:00

    Vil skape et nytt Toscana DOC

    En gruppe av de mest kjente produsentene i Toscana med størrelser som Antinori, Frescobaldi og Folonari i spissen har sendt en henvendelse til den italienske landbruksministeren. De vil skape et nytt DOC i Toscana Denominazione di Origine Controllata. Men
    06. november 2001
  • 05 November 2001 - 16:47

    Bamsemums og hvite mus

    Har du noen gang kommet til kort i en diskusjon, har vi et godt råd til deg. Vis til en eller annen undersøkelse, knall til med noen mektige tall og din diskusjonspartner blir svært så stille. De fleste av oss har så stor ærefrykt for såkalt forskning og
    05. november 2001
  • 05 November 2001 - 15:50

    26. november 2001 - Bli med Apéritif på vin- og viltmiddag

    Bli med Apéritif til Restaurant Fogo og opplev det beste av norsk vilt satt i kombinasjon med supre viner fra Frankrike, Italia og Portugal. En en stor fireretters meny og hele syv viner. Lær samtidig hva slags vin du skal kombinere med de forskjellige ty
    05. november 2001
  • 05 November 2001 - 02:00

    Kjøper dyrere og mer vin

    Australia: Folk som kjøper vin på nettet kjøper flere flasker og dyrere vin enn de som besøker tradisjonelle butikker. Men besøkene til nett-handlerene er langt mer sjeldne.
    05. november 2001
  • 02 November 2001 - 12:49

    Mandag 5. november 2001 - Bli med på Apéritifs store akevittsmaking

    Når julebordsesongen setter inn stiger nordmenns interesse for akevitt betraktelig. Smak en rekke norske akevitter sammen med oss og lær hva de passer til. Hør et morsomt foredrag av landets eneste lovlige destillatør; Halvor Heuch fra Arcus Produkter. Et
    02. november 2001
  • 02 November 2001 - 04:12

    Bli med på en gastronomisk opplevelsestur til København

    Opplev det beste København har å by på av mat og drikke. Det København du sjelden finner frem til på egenhånd. Spis på topp restauranter, delta på spennende vinsmakinger. Apéritif og Select Tours har gått opp løypa og vi vet at du vil få en fantastisk tur
    02. november 2001
  • 02 November 2001 - 02:46

    Nyheter på polet november 2001

    Fasiten etter at Apéritifs faste smaker Remi Madsen har vurdert i alt 57 nye produkter som lanseres 3. november på Vinmonopolet, er som følger: Topp viner fra Bordeaux i begge kulører.
    02. november 2001
  • 02 November 2001 - 02:00

    Bordeaux er tilbake

    Fasiten etter at Apéritifs faste smaker Remi Madsen har vurdert i alt 57 nye produkter som lanseres 3. november på Vinmonopolet, er som følger: Topp viner fra Bordeaux i begge kulører.
    02. november 2001
  • 01 November 2001 - 02:00

    New Zealand: 27 vinprodusenter går inn for skrukork

    På en pressekonferanse på onsdag presenterte de 27 produsentene et utvalg av viner med skrukork. Initiativet er tatt for å øke kvaliteten på produktene sa Bob Campbell som er Master of Wine.
    01. november 2001
  • 01 November 2001 - 02:00

    Inge Hilland slutter i UDV

    Daglig leder for UDV i Norge, Sverige, Finland og Island slutter i UDV for å bli partner i et Nordisk selskap for vinimport.
    01. november 2001
  • 01 November 2001 - 02:00

    Ole Kristian Bull forlater Robert Prizelius

    Ole Kristian Bull har solgt sine aksjer i Robert Prizelius AS og vil forlate selskapet ved nyttår. - Etter mer enn 20 år i vin- og brennevinsbransjen skal man ikke helt se bort fra at jeg også i fremtiden vil ha en tilknytning til bransjen, sier Bull til
    01. november 2001
  • 31 Oktober 2001 - 13:34

    Kakekunst til tusener

    Den britiske matfotografen Sarah Lukas er kjent for å gå nye veier, men hun vakte allikevel stor oppsikt da hun nylig åpnet utstillingen Cake i London. Tolv av hennes mest kjente fotografier ble presentert i kakeformat og solgt for 70 tusen kroner pr sett
    31. oktober 2001
  • 31 Oktober 2001 - 02:00

    Hyller kvinnene med eget brennevin

    Nå lanseres det en egen akevitt som hyller kvinnenes historiske betydning for norsk brennevinsproduksjon. Den nye akevitten, Fru Lysholm, er litt mildere i smaken enn vanlige akevitter.
    31. oktober 2001
  • 30 Oktober 2001 - 02:00

    For strenge franske vinlover

    Den vindrikkende publikum ville få det langt mer behaglig hvis franskmennene slakket litt på sine regide lover om appellasjoner. Det fremkom på en debatt for vinmakere arrangert av det engelske vinmagasinet Harper i dag.
    30. oktober 2001