Norske jordbær i Hooch

I forbindelse med lanseringen av sommerens store drikkevarenyhet, Jordbær-Hooch, eller Hooch Strawberry, som er det offisielle navnet, sier importøren Arve Røys Stranden at det kan bli aktuelt å bruke norske jordbær i drikken i fremtiden.
Redaksjonen
15 Juni 2001 - 02:00

Hooch-produktene selger nemlig så godt i Norge at det vurderes å produsere her. - Både norske jordbær og solbær kan komme til å havne i Hooch-flaskene, og i andre av våre produkter, sier Strag-direktøren.
 
ESA har gått til søksmål mot Norge for å få Hooch ut i dagligvarebutikkene. - Hooch Strawberry er utviklet spesielt for det norske markedet, blant annet med tanke på at vi kan få selge produktet i dagligvarebutikkene. - Vi er svært glad for ESAs støtte mot den særnorske diskrimineringen av god smak. Hvorfor skal den gode jordbærsmaken med 4,7 vol% alkohol være forbudt, når øl med samme alkoholstyrken er tillatt, undrer Arve Røys Stranden og forrtsetter.
 
Hooch Strawberry er utviklet i samarbeid med produsenten, det store engelske Bass-konsernet, og er kun tilsalgs i Norge og i Tyskland, men trolig kommer andre land etter, sier Stranden. Strag og Bass har arbeidet i over ett år med å få fram den velsmakende jordbær-smaken i Hooch Strawberry. Strag har bestemt seg for å satse meget sterkt på nettopp denne smaken fordi nordmenn er så glad i den.
 
Tre jordbær-drikker
Fra før har Strag jordbær-likøren Wild Strawberry til salgs på Vinmonopolet. - I november kommer vi med en jordbær-krem likør som vi har forsket på i to år for å få til. Verken jordbær eller krem kommer fra Norge - dessverre, for her har vi ikke lov å produsere brennevinsprodukter ennå. Og det blir for dyrt å sende alt til Irland, hvor vi produserer kremlikøren. Vi håper imidlertid at dette vil endre seg snart, fremholder Stranden, som lover å produsere flere spennende alkoholprodukter.
 
Fakta om hooch
Hooper''s Hooch kom på markedet i 1995 og ble straks en suksess verden over. På grunn av de ulike landenes lovgivning, finnes det både vin- og brennevinsbaserte Hooch-varianter. De siste to-tre årene er det utviklet spesielle varianter for enkelte land/markeder. I Norge må Hooch selges på Vinmonopolet, til tross for samme alkoholstyrke som pils.
 
I Norge og i noen andre land ble det rettet sterk kritikk mot drikken, som spesielt avholdsbevegelsen hevder drikkes av mindreårige og fører til tidligere debutalder. Kritikken er blitt tilbakevist, fordi det ikke finnes vitenskaplige undersøkelser som støtter opp om kritikken.
 
Hooch Strawberry er en musserende aromatisert vinbasert drikk i 33 cl flasker som kan drikkes godt avkjølt rett fra flasken, i glass med knust is, som frisk apertif i champagneglass (gjerne til jordbær/jordbærkake).
 
Hooch Strawberry har en god jordbærduft uten for mye sødme. Forfriskende, ren jordbærsmak og lang og meget behagelig ettersmak. Inneholder bærrester. En vidunderlig frisk sommerdrikk!
 
Hooch Strawberry er vinbasert. Alkoholprosenten er som for de øvrige Hooch-variantene 4,7 vol%.
 
Vinmonopolets pris er kr. 25,70.
 
Øvrige smaker i Hooch-serien (33 cl flasker) er:
7626 Hooper''s Hooch Lemon - halvtørr, musserende og svært frisk sitron-drikk.
7959 Hooper''s Hooch Apple - halvtørr, musserende epledrikk
7880 Hooper''s Hooch Orange - halvtørr, musserende appelsindrikk

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her