Nå kan du også reise med Apéritif og den første turen går til Cognac og til de meget populære norske Cognachusene. Der skal du hilse på berømtheter i cognacverden som Bache Gabrielsen, Larsen og Braastad.
Du skal besøke kjellerne der alle godsakene ligger for lagring. Du skal besøke brenneriene og du skal spise lunsj med herrene. Turen avsluttes med en overnatting i vakre Bordeaux.
Det er plass til 25 cognacinteresserte. Vi har valgt den beste samarbeidspartneren vi kunne få for at alt skal fungere perfekt på reisen og under oppholdet; Select Tours.
Turen går fra 5. til 9. oktober med utreise Oslo.
Reisen er avholdt.
Program for den spennende turen:
Fre 5/10 |
|
Oslo-Cognac |
kl. 11.40 | Vi møtes på Gardermoen | |
kl. 12.40 | Avgang med Air France via Paris til Bordeaux, hvor vi ankommer kl. 17.25 | |
| Buss og norsk guide venter på flyplassen og tar oss til hotellet. Kjøretiden fra Bordeaux til Cognac er ca. 90 min. | |
| Le Valois, byens beste hotel, er et mellomklasse-hotell med glimrende beliggenhet. Hotellet har frokostrom, bar samt en liten salong. | |
|
| |
Lør 6/10 |
|
Bache-Gabrielsen |
kl. 10.00 | Vi spaserer fra vårt hotell til Bache Gabrielsen. Her skal vi ha omvisning i både kjeller og tapperi før vi går til en cognacsmaking. Alt ledet av Bache Gabrielsen selv. | |
| Lunsjen inntas enten i hagen hos kjellermesteren eller i vinkjelleren hos Bache-Gabrielsen. | |
| Vi spaserer tilbake til vårt hotell ved 16-tiden. | |
| Om kvelden har vi velkomstmiddag på en hyggelig restaurant i nærheten av hotellet. | |
|
| |
Søn 7/10 | Tiffon-Braastad | |
kl. 10.00 | Buss henter på hotellet for å ta oss til Braastads slott Chateau de Triac. Slottets hovedbygning er på 1000 m2 omgitt av eikeskoger, hage og vinstokker. | |
| Vi starter besøket på slottet med en vandretur blant vinstokkene, hvor vi også kan plukke litt selv. | |
| Deretter blir det transport til Jarnac og cognac-huset MaisonTiffon hvor vi får omvisning i destilleriet. | |
| Vi møter også kjellermesteren, ser kjelleren og tapperiet. | |
| Nå er detpå tide med smaking av de forskjellige "cru". | |
kl. 12.45 | Transport tilbake til Triac for lunsj med mesterkokk. | |
kl. 15.30 | Avreise tilbake til hotellet. Kvelden kan disponeres på egenhånd. Det finnes flere restauranter og fortauskaféer nær hotellet. | |
|
| |
Man 8/10 | Larsen / Bordeaux | |
kl. 09.45 | Avgang med buss til Larsen hvor vi får en orientering og smaking av produktene. | |
kl. 12.00 | Lunsj serveres på stedets restaurant. | |
kl. 14.45 | Frederic Larsen, som er den nåværende leder av cognachuset, vil fortelle om Larsens historie og bakgrunn, etterfulgt av et besøk i kjellerne. Det blir også tid til en liten sightseeing med buss i Cognac og litt av området omkring. | |
kl. 16.00 | Bagasjen hentes på hotellet og vi kjører til Bordeaux hvor vi skal bo den siste natten. Hotellet i Bordeaux tilhører Tulipkjeden, og ligger i en stille sidegate, like ved Grand Theatre - midt i sentrum. For dem som ønsker å spise sammen denne siste aften, har vi bestilt middag på en meget hyggelig fransk restaurant med retter fra det lokale kjøkken (ikke inkl). | |
|
| |
Tirs 9/10 | Bordeaux-Oslo | |
Formiddagen fri til egne streiftog. Rett ved hotellet finnes det beste shoppingområdet i Bordeaux, med gågater, fortauskafeer og elegante butikker. | ||
kl. 14.25 | Avreise til flyplassen - Merignac. | |
kl. 16.25 |
| Flyavgang med Air France via Paris. Ankomst Oslo kl. 21.15. |
Reisen er avholdt
Maksimalt antall på turen er 25 deltakere, så vi anbefaler rask påmelding .
Reisen er avholdt.