Reisenyhet - Bli med Apéritif til Cognac

Nå kan du bli med Apéritif på besøk til de berømte norske cognachusene for å hilse personlig på Bache Gabrielsen, Larsen og Braastad. Du får en spennende omvisning på hvert sted, selvfølgelig besøk i cognackjellerene og store smakinger av den edle drikk.
Redaksjonen
15 Juni 2001 - 16:35

Nå kan du også reise med Apéritif og den første turen går til Cognac og til de meget populære norske Cognachusene. Der skal du hilse på berømtheter i cognacverden som Bache Gabrielsen, Larsen og Braastad.

Du skal besøke kjellerne der alle godsakene ligger for lagring. Du skal besøke brenneriene og du skal spise lunsj med herrene. Turen avsluttes med en overnatting i vakre Bordeaux.

Det er plass til 25 cognacinteresserte. Vi har valgt den beste samarbeidspartneren vi kunne få for at alt skal fungere perfekt på reisen og under oppholdet; Select Tours.

Turen går fra 5. til 9. oktober med utreise Oslo.

Reisen er avholdt.

Program for den spennende turen:

Fre 5/10

 

 

Oslo-Cognac

kl. 11.40

Vi møtes på Gardermoen

kl. 12.40

Avgang med Air France via Paris til Bordeaux, hvor vi ankommer kl. 17.25

 

Buss og norsk guide venter på flyplassen og tar oss til hotellet. Kjøretiden fra Bordeaux til Cognac er ca. 90 min.

 

Le Valois, byens beste hotel, er et mellomklasse-hotell med glimrende beliggenhet. Hotellet har frokostrom, bar samt en liten salong.

 

 

Lør 6/10

 

 

Bache-Gabrielsen

kl. 10.00

Vi spaserer fra vårt hotell til Bache Gabrielsen. Her skal vi ha omvisning i både kjeller og tapperi før vi går til en cognacsmaking. Alt ledet av Bache Gabrielsen selv.

 

Lunsjen inntas enten i hagen hos kjellermesteren eller i vinkjelleren hos Bache-Gabrielsen.

 

Vi spaserer tilbake til vårt hotell ved 16-tiden.

 

Om kvelden har vi velkomstmiddag på en hyggelig restaurant i nærheten av hotellet.

 

 

Søn 7/10

Tiffon-Braastad

kl. 10.00

Buss henter på hotellet for å ta oss til Braastads slott Chateau de Triac. Slottets hovedbygning er på 1000 m2 omgitt av eikeskoger, hage og vinstokker.

 

Vi starter besøket på slottet med en vandretur blant vinstokkene, hvor vi også kan plukke litt selv.

 

Deretter blir det transport til Jarnac og cognac-huset MaisonTiffon hvor vi får omvisning i destilleriet.

 

Vi møter også kjellermesteren, ser kjelleren og tapperiet.

 

Nå er detpå tide med smaking av de forskjellige "cru".

kl. 12.45

Transport tilbake til Triac for lunsj med mesterkokk.

kl. 15.30

Avreise tilbake til hotellet.

Kvelden kan disponeres på egenhånd. Det finnes flere restauranter og fortauskaféer nær hotellet.

 

 

Man 8/10

Larsen / Bordeaux

kl. 09.45

Avgang med buss til Larsen hvor vi får en orientering og smaking av produktene.

kl. 12.00

Lunsj serveres på stedets restaurant.

kl. 14.45

Frederic Larsen, som er den nåværende leder av cognachuset, vil fortelle om Larsens historie og bakgrunn, etterfulgt av et besøk i kjellerne. Det blir også tid til en liten sightseeing med buss i Cognac og litt av området omkring.

kl. 16.00

Bagasjen hentes på hotellet og vi kjører til Bordeaux hvor vi skal bo den siste natten. Hotellet i Bordeaux tilhører Tulipkjeden, og ligger i en stille sidegate, like ved Grand Theatre - midt i sentrum.

For dem som ønsker å spise sammen denne siste aften, har vi bestilt middag på en meget hyggelig fransk restaurant med retter fra det lokale kjøkken (ikke inkl).

 

 

Tirs 9/10

Bordeaux-Oslo

Formiddagen fri til egne streiftog. Rett ved hotellet finnes det beste shoppingområdet i Bordeaux, med gågater, fortauskafeer og elegante butikker.

kl. 14.25

Avreise til flyplassen - Merignac.

kl. 16.25

 

Flyavgang med Air France via Paris. Ankomst Oslo kl. 21.15.

Reisen er avholdt

Praktiske opplysninger
Pris : 9 250,- i dobbeltrom

Prisen inkluderer:
Flyreise med Air France Oslo - Bordeaux tur/retur
Innkvartering i dobbeltrom i fire netter med frokost
Norsk reiseleder under oppholdet
Transport fra flyplass til hotell - flyplass
Velkomstmiddag
3 lunsjer
Cognacbesøk ifølge program

Prisen inkl. ikke:
Flyskatt kr. 460,-
Reise- og avbestillingsforsikring
Enkeltromstillegg: kr. 1150,- (Begrenset antall rom)

Betingelser:
Turen er basert på 20 påmeldte. Ved et mindre antall forbeholder vi oss retten til å annullere eller til å øke prisen noe. Dette vil bli meddelt senest 6 uker før avreise.

Maksimalt antall på turen er 25 deltakere, så vi anbefaler rask påmelding .

Reisen er avholdt.

Et samarbeid mellom Apéritif og Select Tours
 
Select Tours, Munkedamsveien 96, 0270 Oslo
Tlf: 22 54 34 94
Fax: 22 04 98 05 
Mail: FIXME: Link format not implemented: <link>info@select-tours.no

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her