Klart for kokke-NM

Norgesmesterskapet i Kokkekunst 2001 arrangeres i Ålesund for 12. gang den 29.-31. august. Også i 2001 er rammen rundt mesterskapet Ålesund by og Sunnmørshallen.
Redaksjonen
08 Juni 2001 - 01:00

NM i Kokkekunst er det mest prestisjefylte nasjonale mesterskap for kokker, og flere norgesmestere har oppnådd stor berømmelse, også internasjonalt.

Parallelt med NM i Kokkekunst arrangeres Den Norske Matfestivalen i Ålesund, andre NM konkurranser og fagmesse. Det blir et bredt fagmiljø og mange arrangementer i matgledens tegn. Du vil sitte igjen med både ny lærdom, inspirasjon og nye venner.

NM-arrangør er Kokkenes Mesterlaug Møre og Romsdal i samarbeid med Norges Kokkemesteres Landsforening. Mesterskapet er et riksdekkende arrangement med storkjøkkenmarkedet som målgruppe. Formålet med mesterskapet er dels å kåre en norgesmester i kokkekunst og dels å høyne det gastronomiske nivået i Norge med basis i norske råvarer. I år er det uer og blåskjell som er råvarene for hovedretten i den treretters menyen til 12 personer som hver semifinalist skal lage for åpen scene i Ålesund.

Fredag 31. august er det den alltid spennende finalen som bivånes av et stort antall bransjefolk. Det hele foregår i Sunnmørshallen i Ålesund hvor det også er fagmesse og andre aktiviteter og mesterskap på agendaen.

Her er listen over de tolv semifinalistene som er plukket ut blant de innsendte forslagene fra kokker fra hele landet, og om skal koke om kapp i årets NM i kokkekunst:

Bård Greni Karlsen - Gastronomisk Institutt, Oslo
Ole-Erik Løkken - Bølgen & Moi, Høvik
Øystein Vallestad - Næss Neptun Restauranter AS, Bergen
Kjetil Viken - Sundvolden Hotel, Krokkleiva
Trond Svendgård - Gastronomisk Institutt, Oslo
Lars Erik Vesterdal - Bølgen & Moi Briskeby, Oslo
Frank Halvorsen - Holmenkollen Park Hotel, 5 stuer, Oslo
Frode Alræk - Oro Restaurant, Oslo
Gunnar Hvarnes - Bølgen & Moi Briskeby, Oslo
Willy Solvang - Walaker Hotell, Solvorn
Arild Vollan - Backlund Restaurant, Levanger
Ronny Olsbø - Holmenkollen Restauranter, Oslo

Årets semifinalister er valgt ut av en egen hemmelig og ikke minst uavhengig jury på bakgrunn av innsendte menyforslag. Juryen har gjort vurderingen av innsendte menyer uten å kjenne kandidatens identitet.

Årets jury består av:
- Håvard Ravn Larsen, matfaglig konsulent, Bama-Gruppen, Oslo
- Eyvind Hellstrøm, Bagatelle, Oslo
- Jan Kåre Johansen, opplæringskonsulent, Opplæringskontoret i hotell- og restaurantfag, Steinkjer
- Sigve Skretting, daglig leder, Gladmat/Buffet, Stavanger
- Jan Arne Hove, daglig leder, Hove kafe og catering AS, Ålesund.

Mer om festivalen finner du her.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her