Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 06 Desember 2001 - 02:00

    Fem nye Master of Wine

    Det London-baserte Institute of Masters of Wine kunngjorde nylig fem nye Masters of Wine. Resultatet viser kanskje at instituttets plassering ikke er uvesentlig. Fire briter og en amerikaner kan nå smykke seg med tittelen.
    06. desember 2001
  • 04 Desember 2001 - 17:09

    Test av barolo og barbaresco

    Å smake seg gjennom 33 representanter for Barolo og Barbaresco fra årgangene 1995-1998, for øvrig trolig det beste som noensinne er kommet fra disse områdene, kan ikke være annet enn ren fornøyelse. Derfor er det også svært tett i teten med rekordmange fi
    04. desember 2001
  • 04 Desember 2001 - 02:00

    Pur glede

    Å smake seg gjennom 33 representanter for Barolo og Barbaresco fra årgangene 1995-1998, for øvrig trolig det beste som noensinne er kommet fra disse områdene, kan ikke være annet enn ren fornøyelse. Derfor er det også svært tett i teten med rekordmange fi
    04. desember 2001
  • 04 Desember 2001 - 02:00

    Sør-Afrika øker i Skandinavia

    Etter å ha markedsført Sør-Afrikansk vin heftig i Europa med diverse tunge aktiviteter ser det ut til at det lykkes å overbevise oss over ekvator. Sknadinavia er blitt ett av de viktigste markedene.
    04. desember 2001
  • 03 Desember 2001 - 02:00

    Fylt paprika

    Apéritif lanserer Dagens rett; en ny tjeneste for deg som kanskje har savnet daglige middagstips. Drikkeforslag følger selvsagt alltid med. I den travle tiden frem mot jul legger vi vekt på at ingrediensene er lett tilgjengelige, og at innsatsen
    03. desember 2001
  • 03 Desember 2001 - 02:00

    Verdensrekord på Sotheby-auksjon

    I en auksjon arrangert av Sotheby's/Aulden Cellars på Manhattan 1. desember ble det etter all sannsynlighet satt en utrolig verdensrekord. Syv flasker av 1978 Montrachet fra Domaine de la Romanée-Conti oppnådde fantastiske 167500 amerikanske dollar.
    03. desember 2001
  • 29 November 2001 - 17:27

    Mange godbiter i salg

    Blant vinnerne i den 21. utgaven av den italienske vinkonkurransen BAVI finner vi flere produsenter som er tilgjengelig i Norge. Som Zenato, Banfi, Tasca d'Almerita, Feudi di San Gregorio, Zeni, Pasqua, Rocca di Fabbri, Brogal Vini, Cavit, Donnafugata, Bo
    29. november 2001
  • 29 November 2001 - 02:00

    Mange godbiter i salg

    Blant vinnerne i den 21. utgaven av den italienske vinkonkurransen BAVI finner vi flere produsenter som er tilgjengelig i Norge. Som Zenato, Banfi, Tasca d'Almerita, Feudi di San Gregorio, Zeni, Pasqua, Rocca di Fabbri, Brogal Vini, Cavit, Donnafugata, Bo
    29. november 2001
  • 29 November 2001 - 02:00

    Blandet mottakelse for ny klassifisering av cru bourgeois

    Slottene i Bordeaux-området som ligger til Cru Bourgeois får nå sin første offisielle klassifisering siden 1932. Men noe produsenter er meget skeptiske.
    29. november 2001
  • 29 November 2001 - 02:00

    Hederspris til Farris-flaske

    Den nye profilflasken til Farris stakk i år av med Norges mest høythengende designpris, Hedersprisen for God Design. Hos Ringnes stod jubelen i taket da juryens uttalelse ble lest opp.
    29. november 2001
  • 28 November 2001 - 22:00

    Hederspris til Farris-flaske

    Den nye profilflasken til Farris stakk i år av med Norges mest høythengende designpris, Hedersprisen for God Design. Hos Ringnes stod jubelen i taket da juryens uttalelse ble lest opp.
    28. november 2001
  • 28 November 2001 - 14:53

    Farlig frue

    Fru Lysholm, Arcus' nye akevitt, har ertet på seg lederskribenten i avisen Folket: Vi har vanskelig for å se Fru Lysholm som noe annet enn en hån mot kvinner og barn som gjennom tidene er blitt utsatt for vold og andre overgrep fra alkoholiserte menn, skr
    28. november 2001
  • 28 November 2001 - 02:00

    For mye alkohol i flaska

    Vinmakere må tvinges til å klarere deklarere alkoholinnholdet på etiketten på vinen de lager hevder myndighetene i Australia. En undersøkelse foretatt av en australsk avise viser at seks populære viner innholdt langt mer alkohol enn hva som fremgikk på fl
    28. november 2001
  • 27 November 2001 - 12:38

    Viner med en sprudlende fremtid?

    Engelsk vin er ikke noe vi nordmenn til daglig stifter bekjentskap med. Men engelskmennene trosser klimaet og fordommer og hevder seg etter hvert i internasjonale konkurranser. Bli kjent med de beste produsentene, så kanskje du ikke rynker på nesen neste
    27. november 2001
  • 26 November 2001 - 02:00

    Fransk gruppe sier nei til genmodifiserte druer

    En gruppe produsenter har satt seg som mål å hindre bruk av genmodofiserte druer i franske appellasjoner.
    26. november 2001
  • 23 November 2001 - 12:26

    En glad gutts sekkjepose

    108 prominente gjester fra hele verden inntar vakre og ærverdige Gildehallen. Restauratør Per Olav Solem, alias Gossa-Per, står klar med seksretters middag. Han har stått på for å servere en uforglemmelig middag under åpningen av årets Bjørnsonfestival. S
    23. november 2001
  • 23 November 2001 - 02:00

    Organisasjonsendringer i Bacardi-Martini Norge

    Trond Karlsen går over fra stillingen som Country Sales Manager til Commercial Director. Dette skjer som et ledd i den ekspansive utvikling som har skjedd og skal skje i Bacardi-Martini Norge AS.
    23. november 2001
  • 22 November 2001 - 02:00

    Ingen nederlagstemning i Burgund etter prisras

    Prisene falt som en stien i den årlige auksjonen under Hospices de Beaune i forrige uke. Noen insidere hevder at det i det lange løp kanskje er et gode
    22. november 2001
  • 21 November 2001 - 11:00

    Inviter til fest i høstmørket

    Mennesker sammen omkring god mat og godt drikke... lukke verden ute. Glemme regn, vind og mørke for en stund - bare være sammen. Vi kunne lære mye av amerikanernes tradisjoner med høsttakkefesten "Thanksgiving"!
    21. november 2001
  • 20 November 2001 - 16:32

    Test av rødviner fra Nord-Portugal

    Portugal, denne gangen representert med 33 viner fra de nordlige regionene Beiras, Dão, Bairrada og Douro, er en pålitelig leverandør av gode rødviner til gode priser. Som dessuten er gode matviner, særlig til gryter, kjøttretter med saus, kjøtt av så vel
    20. november 2001
  • 20 November 2001 - 13:14

    Englands matambassadør

    "Det er ingen tvil om at jeg er Englands matambassadør nummer én". Utsagnet hadde uten tvil blitt sett på som selvskryt og usanne overdrivelser hvis påstanden var blitt fremsatt av alle andre enn Jamie Oliver. The Naked Chef. Som strutter av selvtillit et
    20. november 2001
  • 20 November 2001 - 02:00

    Ny vinskandale i Burgund

    I den siste vinskandalen i Burgund som ble avslørt i forrige uke opptrer en velrenommert senior vinmaker. Pierre Bitouzet innrømmer at han har fylt tønnene med vin fra Syd-Frankrike og solgt den som Burgund. Myndighetene har reist tiltale mot ham for bedr
    20. november 2001
  • 19 November 2001 - 02:00

    Fantastisk tysk vinhøst

    Som i resten av Europa var september fuktig og kjølig hvilket satte nervene til produsentene på en hard prøve. Druene kunne endt opp som råtne klaser. Men regnet stoppet i tide og ble etterfulgt av en lang "Indian Summer" som kan gjøre årgangen til en av
    19. november 2001
  • 16 November 2001 - 16:41

    God mat på kroken

    Dette er trolig hovedgrunnen til at vi hele tiden skaffer oss nye kokebøker: De blir rett og slett bare bedre og bedre, og vi klarer oss dårligere uten. Ta nå for eksempel Norsk sjømat av Lars Barmen. En fiskebok for alle - som inneholder "alt".
    16. november 2001
  • 16 November 2001 - 16:15

    Slik velger du vin til mat

    Apéritif viser deg hvordan du kan lykkes i dine vinvalg til maten. Vi har samlet en rekke artikler som forteller deg hvilke viner og mat som passer best sammen - og ikke minst; hvorfor det er slik. 
    16. november 2001