Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 01 Juni 2005 - 08:01

    Chablis for alle

    Å finne en chablis som passer deg eller en spesiell anledning er både vanskelig og enkelt. Her får du en rask rundtur med stigende vanskelighetsgrad.
    01. juni 2005
  • 26 Mai 2005 - 10:03

    Mettende blåskjell

    Et blåskjellmåltid må ikke nødvendigvis nytes sammen med hvitvin. Både rosé- og rødvin smaker himmelsk til.
    26. Mai 2005
  • 25 Mai 2005 - 01:01

    Vellykket ny resept

    Ukens vin har etter flere tiår på det norske markedet fått en sårt tiltrengt reseptfornyelse. Den er nå friskmeldt og betydelig sprekere.
    25. Mai 2005
  • 23 Mai 2005 - 15:50

    Alt for chardonnay

    Mens hele vinverdenens fokus er rødvin, går Danie de Wet den motsatte veien. Og hvis du trodde at ny verden-chardonnay var gått ut på dato, har du ikke smakt hans viner.
    23. Mai 2005
  • 18 Mai 2005 - 01:01

    Perler for sjømaten

    En håndfull hvite røverkjøp serveres denne uken. Da er det bare å kjøpe inn til den store sjømatfesten.
    18. Mai 2005
  • 11 Mai 2005 - 10:24

    Grand Krug

    Krug er et begrep innen champagne og noe alle bør unne seg, én eller flere ganger, om ikke i året, så i alle fall i livet.
    11. Mai 2005
  • 11 Mai 2005 - 01:01

    Rimelige bobler til den store dagen

    Her får du innkjøpstips til nasjonaldagens mest feststemte øyeblikk. Enten du liker den knusktørre eller den mykere stilen.
    11. Mai 2005
  • 10 Mai 2005 - 14:31

    I en egen klasse

    Allesverloren i Swartland skiller seg ut fra den store mengden av sørafrikanske viner, ikke bare gjennom stil men også druevalg.
    10. Mai 2005
  • 04 Mai 2005 - 01:01

    Bedre enn noensinne

    Ukens vin er en godbit som finnes i alle polbutikker, og som nå er tilgjengelig i ny, friskere og forbedret utgave.
    04. Mai 2005
  • 03 Mai 2005 - 15:03

    Levende legende

    Vinene til Romano Dal Forno selges til mer enn det dobbelte av hva andre valpolicella- og amaroneprodusenter oppnår. Og det er kamp om hver flaske.
    03. Mai 2005
  • 27 April 2005 - 01:01

    Prisgunstig til sjømaten

    Ukens vin er et fullgodt alternativ til og et bedre kjøp enn de fleste chabliser. Samtidig som det er umulig å avsløre dens identitet.
    27. april 2005
  • 26 April 2005 - 13:51

    Velfortjent løft

    En lang rekke ambisiøse vinprodusenter innen Valpolicella Classico har løftet vinens status betraktelig. Her møter du tre av dem.
    26. april 2005
  • 25 April 2005 - 12:37

    Fisk for fiskevegreren

    Sverdfisk er det nærmeste du kommer kjøtt, og dermed perfekt for familier med fiskevegring. Når du tilbereder denne eksklusive råvaren etter oppskriften blir det saftig og ikke minst vårlig friskt. Selvsagt med drikke til som passer så vel retten som årst
    25. april 2005
  • 19 April 2005 - 10:25

    Behersket eksplosiv

    Enrique Dacosta som ble årets kokk 2001 i Spania lever etter en strengt disiplinert kreativitet og ekstrem grad av perfeksjon i kjøkkenet. Nå er han igjen blitt kåret til årets kokk av Gourmetour og til fremtidens europeiske kokk av det spanske gastronomi
    19. april 2005
  • 14 April 2005 - 14:36

    Villig laks

    At laks er nordmenns favorittfisk, er lett å forstå, for få fiskeslag er så villige på kjøkkenet som den. Den er imidlertid litt mer krevende hva vinvalg angår, og særlig når ingrediensene hentes fra andre verdensdeler.
    14. april 2005
  • 13 April 2005 - 01:01

    Nytt godt hvitt

    Hvis du er lei chardonnay men liker hvitvin med litt trøkk, er denne ukes vin noe for deg. Den er ikke bare veldig god men også innenfor de flestes budsjettrammer.
    13. april 2005
  • 07 April 2005 - 14:37

    Unødvendig knebling

    Da Vinmonopolets ledelse valgte å gi alle ansatte totalforbud mot enhver kontakt med den delen av utenverdenen som leverer vin og brennevin, måtte vi ta oss for pannen. Denne panikkartete reaksjon kom selvsagt i kjølvannet av vinterens såkalte smøreskanda
    07. april 2005
  • 07 April 2005 - 14:31

    La våren komme

    Når vårluften stryker mildt over ansiktet, sendes signaler om vårlig føde til magen. La det bli vår i glasset også.
    07. april 2005
  • 06 April 2005 - 10:52

    Kampen om gullet

    Mye slit må til for den som skal hevde seg i kokkekonkurransen Bocuse d'Or. Her får du servert konkurranseoppskriftene til en av verdens beste kokker, Tom Victor Gausdal.
    06. april 2005
  • 06 April 2005 - 01:01

    Gavepakke fra Spania

    Ukens vin kommer fra en spansk produsent som kom fra ingenting og som i dag gir oss viner av usedvanlig høy klasse til fornuftige priser.
    06. april 2005
  • 31 Mars 2005 - 15:00

    Restefest

    Rester fra søndagssteika blir rask og god kveldskos uka etter. Har du noen vinskvetter stående, finner de også lett sin make.
    31. mars 2005
  • 31 Mars 2005 - 13:52

    Test av hvite burgundere

    Ikke uventet ble det mange høye skår i denne testen av i alt 43 hvite burgundere fra villages-nivå og oppover. Spesielt siden mange av dem er fra den lovprisete 2002-årgangen.
    31. mars 2005
  • 30 Mars 2005 - 01:01

    Sjeldent gode prisbomber

    Madiran i det sørvestlige Frankrike er kilde til noen av landets kraftigste rødviner som stort sett er svært gunstig priset.
    30. mars 2005
  • 19 Mars 2005 - 17:04

    Smakfull panorama

    Påskens heteste tips til hjemmesitterne må være å legge turen til Ekebergrestauranten som åpner sine dører for byens befolkning lørdag 19. mars.
    19. mars 2005
  • 18 Mars 2005 - 11:06

    God skummende påske

    Årets påskeøl tilfredsstiller ikke bare de tørste men også de som er ute etter den virkelig store ølopplevelsen.
    18. mars 2005