Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 28 Desember 2005 - 01:01

    Årets store fest

    På nyttårsaften sparer vi ikke på noe, bare på dråpene som skåler inn det nye året.
    28. desember 2005
  • 22 Desember 2005 - 15:26

    I siste liten

    Bøker er alltid en velkommen og samtidig fornuftig julegave, også for den mat- og vinteresserte. Her er et knippe av våre favoritter fra høstens bokskred.
    22. desember 2005
  • 21 Desember 2005 - 01:01

    Deilig er den julevin

    Ukens viner er som skapt for den norske julematen. Uansett hva du måtte foretrekke av julemat - passende drikke finner du her.
    21. desember 2005
  • 15 Desember 2005 - 11:10

    Nytt liv for nøttene

    Om du ikke bytter ut julaftens faste dessert, passer de 13 dessertene fra Provence inn når som helst ellers i jula.
    15. desember 2005
  • 15 Desember 2005 - 11:09

    Dette drikker du til julens frukter

    I Provence nytes de 13 dessertene helst med en lokal hetvin, kalt Carthagène, som lages av røde druer som får gjære en viss tid for så å tilsettes nøytral sprit for deretter å modnes i flere år i eikefat.
    15. desember 2005
  • 15 Desember 2005 - 11:08

    Julens 13 desserter

    Disse 13 dessertene fra Provence passer inn når som helst i jula.
    15. desember 2005
  • 14 Desember 2005 - 01:01

    O flytende jul

    De flytende julegavene er de beste enten den heldige mottaker velger å nyte dem nå eller legge dem i kjelleren.
    14. desember 2005
  • 12 Desember 2005 - 15:39

    Håndbrygget

    Haandbryggeriet i Drammen er det foreløpig siste tilskuddet av småskalabryggerier i Norge.
    12. desember 2005
  • 08 Desember 2005 - 13:50

    Dette drikker du til feit ribbe

    Både øl og akevitt er selskrevne til ribbe, men også vin kan nytes dersom man heller foretrekker dette.
    08. desember 2005
  • 07 Desember 2005 - 01:01

    Forsmak på jul

    Denne uken er det rimelige viner beregnet på førjulkosen som står på handlelisten.
    07. desember 2005
  • 06 Desember 2005 - 13:51

    Stor bredde

    Forno- og Negro-familien er typiske eksempler på de små familiedrevne vingårdene som dominerer det piemontesiske landskap som alle har sin egen vinstil.
    06. desember 2005
  • 05 Desember 2005 - 17:58

    Barolo Grand Cru

    Vinmarken Rionda har en spesiell status for barolo - og det er vel fortjent.
    05. desember 2005
  • 02 Desember 2005 - 14:28

    Ski & food

    Arne Berthelsen er godt i gang med å gjøre Skarsnuten og Hemsedal til et sted hvor ikke bare kroppen men også magen, øyet og sjelen får ny næring.
    02. desember 2005
  • 30 November 2005 - 11:37

    Sikker i sin smak

    Anders Isager gikk til topps i årets Santa Rita Cup med blant annet medbrakt Håkylling.
    30. november 2005
  • 30 November 2005 - 01:01

    Dropp boksen denne uken

    Burgund vil aldri være billig. Derfor vil alle røverkjøp være relative - som ukens viner. Men de koster likevel ikke mer enn én boks med vin.
    30. november 2005
  • 23 November 2005 - 01:01

    Billig vinpoesi

    Ukens vin er ikke bare billig men også god og sjarmerende både innvendig og utvendig.
    23. november 2005
  • 18 November 2005 - 14:37

    Høsttakkefest på norsk

    Før du kaster deg over julematen, kan det være fornuftig å avslutte høsten på en smaksrik måte.
    18. november 2005
  • 16 November 2005 - 14:40

    Super ferskvin

    Il est arrivé! I år er torsdag 17. november dagen for å smake på årets ferske vin som er mer drikkeklar enn tidligere år.
    16. november 2005
  • 16 November 2005 - 01:01

    Vin for bekmørke kvelder

    En god og fyldig rødvin med tilsvarende matfølge er det mest effektive middelet mot lett fremskreden høstdepresjon.
    16. november 2005
  • 15 November 2005 - 14:53

    Svensk single malt

    Nordens eneste whiskyprodusent, Mackmyra, er langt mer enn et forsøk på å ta markedsandeler fra skottene.
    15. november 2005
  • 09 November 2005 - 01:01

    Tilgjengelig storhet

    Domaine de Chevalier har en spesielt god klang i bordeauxelskerens øre. Er investeringen utenfor dine budsjettrammer, har vi et bonustilbud på lur.
    09. november 2005
  • 02 November 2005 - 01:01

    For deg som er lei Rioja

    Denne uken byr vi på en moderne tilnærming til en klassisk vin.
    02. november 2005
  • 27 Oktober 2005 - 11:21

    Norsk seier i Linie Award

    Even Ramsvik fra Ålesund og Gastronomisk Institutt gikk til topps med den beste fisken til Linie Aquavit.
    27. oktober 2005
  • 25 Oktober 2005 - 13:07

    Blå luksus

    Sveriges og trolig Nordens dyreste ost kan måle seg med de store roqueforter i kvalitet. Så er den da også laget av sauemelk.
    25. oktober 2005
  • 20 Oktober 2005 - 10:14

    Høstkoselig søndag

    La svinesteika få litt høstlig smak av skog og samle familien eller venner rundt en god gammeldags søndagsmiddag.
    20. oktober 2005