Carnitas er mexicanernes svar på pulled pork og er ikke annet enn grisegodt. Carnitas kan serveres i både taco, quesedillas, buritos, over nachos eller sammen med bønner og ris. Lag denne oppskriften når du vil ta tacokvelden til nye høyder.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Carnitas er mexicanernes svar på pulled pork og er ikke annet enn grisegodt. Carnitas kan serveres i både taco, quesedillas, buritos, over nachos eller sammen med bønner og ris. Lag denne oppskriften når du vil ta tacokvelden til nye høyder.
Denne franske gryteretten med masse godt i må du prøve.
Denne supertrendy retten er en gammel tradisjon fra Jalisco, Mexico.
StreetFood på sitt beste! Dampede, myke buns fylt med svinekjøtt braisert mørt i porter og andre godsaker. Serverer du dette til dine gjester høster du garantert masse skryt.
En fransk klassiker som setter høns i forsetet. Alltid velkomment.
Sauekjøtt er smakfullt kjøtt som viser seg fra sin beste side når det blir kokt i tagine med deilig aromatisk krydder og tørket frukt. Få øynene opp for sauekjøtt med denne smaksrike oppskriften.
Lammecassoulet er en mektig kjøttgryte fra Sør-Frankrike som i denne oppskriften inneholder lammekjøtt, lammepølser og svinekjøtt. I mangel på cassole, en dyp, rund gryte i leirgods med skrå vegger, lager vi retten i jerngryte eller i en vanlig gryte.
Oppskriften kommer fra kokeboka Hellstrøm Jr. Den er derfor så enkel at også familiens yngste kan delta.
Ente mit Weinkraut heter denne klassiske tyske retten som smaker utmerket også i den norske førjulsmenyen.
Chili con carne er skikkelig kose mat. I denne oppskriften blir svinenakke og høyrygg langtidskokt sammen med herlig aromatisk krydder og sterk chili.
Dette er opprinnelig en rett som ble stekt nedgravd i jorden. Men den er like velsmakende om du lager den i ovnen hjemme.
I det grisgrendte Beira Alta med dets granittfjell, utsøkte Dão-viner og fremragende lokale oster, dytter kokkene spekeskinke og en klype salt under skinnet på kyllingen for å gi smak. Deretter fyller de buken med en mektig blanding av ferskost, smør og nymalt pepper.
Mulah Kudueah heter denne retten i Sudan. Her den norske "oversettelsen" som smaker fortreffelig.
En fyldig langtidskokt oksegryte er det vi trenger på kjølige kvelder. Og slik de lager den i Hellas.
Britenes favoritt-søndagsmiddag lages her med entrecote, det tar kortere tid enn med flatbiff eller mørbrad, men resten av tilbehøret er med.