Hønsegryte fra Toulouse i Frankrike - Poule au pot à la Toulousaine
Apéritif

Hønsegryte fra Toulouse i Frankrike - Poule au pot à la Toulousaine

En fransk klassiker som setter høns i forsetet. Alltid velkomment.

Fremgangsmåte

Krydre fuglen inni og utenpå med salt og pepper.

Varm melken i en liten kjele og skuldre loffen i. Rør til en jevn røre. Ta kjelen bort fra varmen og la det avkjøle.

Finhakk 2 hvitløkfedd. Hakk skinke og kyllinglever i en food processor.

Knekk eggene i en bolle og pisk dem med gaffel. Tilsett hvitløk, hakket skinke og lever, melkeloffen, persille, salt, pepper og muskat. Blandes godt sammen med en treskje. Ha fyllet i hønen og sy igjen åpningen med bomullstråd.

Skrell løken og stikk i kryddernelliker. Bind sammen urtekvasten. Hell 3 liter vann i en stor kjele. Legg resten av innmaten i sammen med løk, gulrot og stilkselleri, de 2 gjenværende hvitløkfeddene, hele pepperkorn og urtekvasten. La alt få koke opp og legg i hønen. Krydre med salt, legg på lokk og la alt få småkoke forsiktig i 3 timer.

Ta opp fuglen, skjær den i pene serveringsstykker og hell på litt kraft så den holder seg varm. Sil kokekraften i en terrin. Server først suppen med ristet loff og så høne og fyll som egen rett.

Her er det mange lekre retter med høns

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her