- Sett ovnen på 150C.
- Bland sammen krydderet og salt i en bolle. Tilsett kjøttet og bland godt.
- Varm opp en tagine eller en støpejernsgryte over middels varme. Brun litt og litt kjøtt av gangen i olivenolje til det har fått fin farge på alle sider.
- Ta ut kjøttet og tilsett løk og hvitløk og gresskar. Stek alt sammen til løken er gjennomsiktig.
- Ha kjøttet tilbake i kjelen/taginen og ha i hakkede tomater og kyllingkraft. Kok opp, sett på lokket og plasser i ovnen i ca 2 timer. Fisk så ut beina om du klarer, og tilsett den tørkede frukten og plasser tilbake i ovnen i ca 40 minutter til kjøttet er mørt.
- Stek de skivede mandlene sammen med smør i en stekepanne til de er brune. Strø over gryten når den er klar, sammen med grovhakket koriander.
Server med couscous, tabbouleh (dropp bulgur her) og varmt flatbrød.
Tips:
Tagine er et kokekar i leire som er vanlig å finne i Nord-Afrika, men du kan godt bruke en støpejernsgryte eller liknende med lokk.
Her finner du flere gode retter du kan servere med sau
Her finner du mange deilige gryteretter