Lammekjøtt stekt på spidd på russisk vis

Ingredienser
600 g lammekjøtt fra bryst eller bog
2 løk
3 ss finklippet gressløk
saften av 1 sitron eller 2 ss eddik
olje til pensling
salt
pepper
TILBEHØR:
2 dl langkornet ris
5 dl vann
1 ts salt
4 ss smør
1 ss finklippet gressløk
-
4 tomater
1 sitron

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i passe biter, legg det i en bolle, krydre med salt, pepper og gressløk. Tilsett sitronsaft eller eddik og vend kjøttet i væsken. La det deretter stå kjølig og trekke i 2-3 timer.

Tre skiftvis kjøttstykker og løkskiver inn på spiddet. Stek over trekullglør i ca 20 minutter. Drei ofte på spiddet, slik at kjøttet blir jevnt stekt. Pensle av og til med olje, især på løken, hvis lammekjøttet er fett nok fra før.

Kok vannet opp med saltet og risen. Kok opp, reduser varmen, legg lokket på og la risen stå og surre på svak varme i ca 12 minutter. Slå av varmen og la risen stå under lokk i ytterligere 12 minutter, slik at den blir helt mør. Rør så forsiktig om i den med gaffel, hell den over på fat og fordel smeltet smør og gressløk over den.

Legg spiddene oppå risen og garner retten med tomat- og sitronbåter.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her