Russiske pelmenie med kjøtt
Foto: iStockphoto

Russiske pelmenie med kjøtt

Fremgangsmåte

Deigen:
Sikt melet med saltet på en bakeplate eller rett på benken. Ha i sukkeret dersom du ønsker dette.

Pisk sammen eggene sammen med litt vann og arbeid dette inn melet litt etter litt. Kna godt mellom hver gang du tilsetter væske.

Når du har tilsatt alle eggene forsetter du med lunkent vann litt etter litt og jobb deigen sammen til en smidig og elastisk deig på lik linje med en pastadeig.

Klapp deigen ut til en flat kake og pakk den inn i plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Fyllet:
Finhakk løken i en foodprosessor og bland inn i kjøttdeigen sammen med salt og nykvernet pepper etter smak.

Kna godt sammen og spe med oksekraften til du får et litt bløtt fyll.

Slik lager du pelmeni:
Del opp deigen i åtte og kjevle den tynt ut på et melet bakebord. Deigen skal ikke være stort tykkere enn 2 millimeter. Du kan også bruke en pastamaskin til dette.

Skjær ut sirkler av deigen (bruk gjerne et glass som mal) og legg på 1 ts fyll midt på hver runding.

Fukt kanten av halvparten av sirkelen med litt vann og fold over resten av deigen. Klem godt sammen med tommel og pekefinger til du får en bølgete kant. Klem eventuelt endene av pelmenien sammen som en tortellini.

Pass på at det ikke er noe luft rundt fyllet og at det ikke er noen hull i pelemenien. Legg de ferdige pelmeniene på et melet brett og ha litt mel over slik at de ikke fester seg til hverandre.

Slik koker du pelmenie:
Kok opp en stor kasserolle med godt saltet vann eller helst kjøttbuljong og ha i pelmeniene. Når de flyter til overflaten er de ferdige.

Ta pelmeniene opp med en hullsleiv og vend dem i smeltet smør.

Server pelmeniene rykende varme med sitronbåter, vineddik og rømme i egne skåler ved siden av slik at man kan forsyne seg selv. En frisk salat hører gjerne til.

Flere internasjonale retter

Tips: Hvis du lager flere pelmenie enn hva du skal servere, kan du bare fryse de som er til overs før du koker dem. De holder seg i ca 3 måneder.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her