Yemista eller gemista er en populær gresk vegetarrett og perfekt som tapas.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Yemista eller gemista er en populær gresk vegetarrett og perfekt som tapas.
Denne retten med tunfisk, hvitløk og chili er slik mange portugisere vil tilberede den.
Butter chicken eller Murgh Mahkani er en indisk restaurant-favoritt. Oppskriften kommer helt fra Dehli, så her er smakene autentiske.
En deilig saus etter italiensk oppskrift som passer veldig godt til pasta.
Her er både kylling- og lammekjøtt ingredienser i samme rett. I Norge er vi ikke så familiære med couscous. Det er synd for dette smaker herlig.
I Hellas heter retten Kotopitta eller Kotopita. Der lages den fra bunnen av med kylling delt i biter, men du kan klare deg med ferdig kylling og -kraft fra butikken.
Dette er en argentinsk mattradisjon som er knyttet til påske, derav navnet, men fungerer veldig godt året rundt.
Vermicelli alla Napoletana skal inneholde vermicelli, pecorino, tomat og basilikum, men når det er muslinger i bildet, droppes osten.
Denne klassikeren kan alle klare. Lag gjerne en større porsjon, og frys ned.
Gosht Shahjani er en nordindisk rett oppkalt etter keiseren i Mughalriket, God blir den med lam og en smaksfylde som varmer godt. Dobbel bonus er at huset fylles med velduft.
Sheperd's Pie er en erkebritisk tradisjonsrett. Gjeterpaien lages vanligvis av lammekjøttdeig, men kjøttdeig av storfe kan også benyttes (da er det korrekte navnet Cottage Pie). Dette er skikkelig kosemat for kalde vinterdager.
Denne fantastisk aromatiske retten finner du på indiske menyer som Lucknow Murgi Biryani.
I denne oppskriften får norsk lammekjøtt låne smaker fra det indiske kjøkken.
Grilling er ikke bare forbeholdt helgen, og disse grillspydene er ekstra rask hverdagsmat. Tyrkisk kebab smaker fortreffelig. Her den enkle oppskriften.
Denne kyllingretten er veledig lett å lage. Husk at smaken henger sammen med kvaliteten på råvarene.
Slik lager de kyllinggryte i Hellas
Lag en suppe som virkelig smaker. Den er enkel å lage og alle rundt bordet bil bli garantert fornøyd.
Disse kjøttbollene har du sikkert smakt i Hellas hvis du har vært der. Nå kan du lage de hjemme.